Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je eenvoudig verf van je handen

Hoe netjes je ook verft, er komt altijd wel ergens verf terecht. Je trekt bij het verven netjes je oude kleren aan, maar dan zit het alsnog op je handen. Soms een heel karwei om de verf weer van je handen af te krijgen.

Terpentine

De bekendste manier om verf van je handen te verwijderen is door terpentine te gebruiken. Je doet wat terpentine op een oude doek en wrijft hiermee over je handen. Het is heel effectief, maar terpentine is niet goed voor je huid.

Plantaardige olie

Je kunt je handen met plantaardige olie, olijfolie of boter insmeren. Wrijf je handen goed in met de olie en was vervolgens je handen met warm water en zeep. Je handen zijn zo weer schoon en olies zijn ook nog eens goed voor je huid.  

Schuurmiddel

Deze optie is weer minder goed voor je handen, maar effectief bij hardnekkige verfsoorten. Was je handen met een beetje schuurmiddel. De korrels zorgen ervoor dat je de verf makkelijk van je handen krijgt. In schuurmiddel zit wel een ontvettingsmiddel, dus smeer je handen daarna in met een vette crème ter verzorging.

Koffie

Een beetje oude koffieprut en wat wasmiddel op je handen doet ook wonderen. Zo recycle je ook nog eens je producten. Dus gooi de gebruikte koffiefilters tijdens het verven nog niet weg, maar pas na afloop.

Mayonaise

Ben je in de weer geweest met olieverf? Gebruik dan mayonaise. Smeer een klodder mayonaise over de verfplekken en laat 2 minuten intrekken. Was daarna je huid met water en zeep.

Fotobronnen

Headerfoto: Anete Lusina - Pexels

ID: 3037

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven