Huis
Tuin
Video

Handig: zo houd je meer verf over

Als je gaat verven kun je helemaal losgaan en doen wat je wilt. Je verft er later gewoon nog een laagje over en je ziet er niets meer van. Maar je kunt natuurlijk veel zuiniger doen met je verf. Dit is hoe!

Een goed begin is het halve werk

Voor sommigen oppervlakken, zeker bij hout,  is het handig om eerst een grondverf aan te brengen. Zo heb je een goede basis en heb je daarna minder verf nodig voor een mooie, egale muur.

Klein en fijn

Begin dan met de kleine hoekjes en gaatjes. Hier kun je het best bij met een kwast. Plak eerst alles waar geen verf op mag komen af en gebruik dan lange en rustige stroken tijdens het verven. Zo smeer je de verf gelijkmatig uit en lekt het niet onder het afdektape.

Rollen maar

Voor grote, vlakke oppervlakken is het het makkelijkst om een verfroller te gebruiken. Ten eerste gaat dit zoveel sneller dan met een kwast. Daarnaast maak je met een roller beter gebruik van je verf. Met een roller breng je de verf namelijk gelijkmatig aan. Zo wordt de muur mooier én verspil je geen verf.

Verf nodig?

Zo kun je het het best bewaren. Of gooi het liever weg? Zo doe je dat op de juiste manier.

Fotocredits
Headerfoto: Taelynn Christopher - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4278

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven