Huis
Tuin
Video

Wil je je muur zwart verven? Denk dan eerst even hier over na

Een zwarte muur in huis: niet iedereen durft het, maar als je het aandurft kan het heel mooi uitpakken. Om te voorkomen dat het juist slecht uitpakt, moet je wel eerst even over deze dingen nadenken.

Stel jezelf dus eerst even deze vragen voor je de verfroller pakt en aan de slag gaat met zwarte verf.

Ga je voor mat of voor glanzend?

Als je de muurkleur -in dit geval zwart- hebt gekozen, ben je er nog niet. Je komt ook nog voor de keuze te staan of je matte of glanzende verf wil hebben. Deze keuze kan een groot effect hebben op je uiteindelijke resultaat. Op een matte muur zie je geen oneffenheden, en een glanzende muur is juist ideaal als je de structuur van de muur wil laten opvallen.

Past het in de ruimte?

Niet iedere ruimte is geschikt voor een zwarte muur. Zwart laat een ruimte namelijk juist kleiner lijken. Heb je een grote woonkamer? Dan kun je je muur prima een zwart kleurtje geven. Is de ruimte al klein? Dan zal de kleur hem alleen maar kleiner doen lijken en kun je beter voor een andere kleur kiezen.

Wat voor sfeer wil je creëren?

Je kunt veel verschillende kanten op met zwart. Het kan aan de ene kant heel industrieel en stoer staan. Je kunt echter ook de chique en luxueuze kant op. Kies dus eerst de sfeer die je wilt creëren en pas hier eventueel ook je meubels en accessoires op aan.

Heb je genoeg contrast?

Als je een zwarte muur in huis hebt, is het ook belangrijk om voor voldoende contrast te zorgen. Anders wordt je ruimte wel heel donker. Je kunt bijvoorbeeld een mooie, groene plant voor de muur zetten of voor licht meubilair kiezen. Ook gekleurde posters zullen extra opvallen als je ze aan de zwarte muur hangt.

Julia van Rijn
ID: 9034

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven