Huis
Tuin
Video
Woonkamer

5 simpele tips om je houten vloer te beschermen

Prachtig zo’n warme houten vloer in huis. Maarja… al die krassen en dat kromtrekken maakt het al gauw zo lelijk. Klopt, maar dit laat dit geen struikelblok zijn, want dit valt allemaal heel gemakkelijk te voorkomen. We geven je 5 simpele tips om je houten vloer te beschermen tegen krassen en andere beschadigingen.

1. De juiste bezem en stofzuiger

Gebruik een zachte bezem om te voorkomen dat de vloer beschadigt door zand en vuil. Hetzelfde geldt voor de stofzuiger; zorg dat de stofzuigerkop lekker makkelijk over de vloer rolt en geen krassen achterlaat.

2. Een goede deurmat

Leg een goede en zachte deurmat bij de voordeur die al het vocht goed absorbeert. Vocht is namelijk killing voor je houten vloer, dus dan kun je maar beter zorgen dat alles bij binnenkomst al wordt geabsorbeerd.

3. Viltdoppen onder je meubels

Stoelen en soms ook tafels worden continu verschoven, en dat moet ook kunnen. Maar pas alsjeblieft op je vloer! Er hoeft maar één zandkorreltje onder één van de poten te zitten en je maakt al een lelijke kras in je vloer. Dit is makkelijk te voorkomen door viltdoppen onder de poten te plaatsen. Zo kun je met een gerust hart de hele boel omgooien en alles lekker blijven verschuiven. Let er wel op dat je de viltdoppen regelmatig even vervangt, want op den duur verslijten ze en kunnen ze alsnog voor krassen zorgen.

4. De juiste temperatuur en luchtvochtigheid in huis

De ideale temperatuur voor in huis is 20° Celsius en de beste luchtvochtigheid is 60-70%. Deze omstandigheden voorkomen dat je houten vloer krimpt of uitzet.

5. Reinigen: dweilen met weinig water

Als je je vloer gaat dweilen, zorg dan dat je dweil goed is uitgewrongen en gebruik daarbij weinig water. Daarnaast kun je kiezen voor een reinigingsmiddel dat speciaal voor jouw vloer is bedoeld.  

Fotobronnen

Headerfoto: Neven Krcmarek - Unsplash

ID: 2467

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven