Huis
Tuin
Video
Woonkamer

De vloer die alles aankan

In Ridderkerk tovert Thomas een voormalig garage om tot chillhonk. De vloer in deze ruimte mag er stoer uitzien én krijgt mogelijk heel wat te verduren. Thomas gebruikt daarom een grijze lak speciaal voor garagevloeren.

Met zo'n garagevloerlak bescherm je de betonnen vloer optimaal en hou je 'm makkelijk schoon. Zo'n lak is bestand tegen bandafdrukken, olie en strooizout. Maar ook voor een hobbyruimte die intensief gebruikt wordt is de coating geschikt. Ideaal voor het chillhonk dus! 

Voorbereiding

Voordat je de lak gaat aanbrengen, is het belangrijk dat je de vloer schoonmaakt. Daar gebruik je de vloerreiniger voor die wordt meegeleverd. Belangrijk is dat je wacht tot de vloer héél goed droog is. Vervolgens kan je beginnen met het aanbrengen van de coating. Zorg dat je de twee componenten - de verf en de verharder - goed mengt. Gebeurt dit mengen niet goed, dan wordt de lak niet goed hard of krijg je kleurverschillen. Zorg dus dat het heel goed door elkaar zit. Je krijgt dit voor elkaar door een verfmenger in een schroeftol of boormachine te doen en de substantie drie minuten te mengen. 

Rollen maar

Vervolgens kun je het mengsel met een roller aanbrengen op de vloer. Een kleine roller voor de randen, en een grote voor de grote vlakken. Gebruik een roller met korte haren Eén laag vloercoating is meestal genoeg, maar als je een heel poreuze vloer hebt kan het handig zijn om de eerste laag met 10% water te verdunnen. Rol steeds een strook vanuit een nat stuk, zodat je de aanzetten niet zult zien. Dat doe je gewoon zo; rol een strook uit, rol weer terug en ga dan over het natte stuk daarboven heen. Zo rol je heen en weer en rol je dus over de aanzetten heen. 

Na 48 uur kan je op de vloer lopen en na 3 dagen is 'ie helemaal klaar voor gebruik. Thomas gebruikt trouwens de lichtgrijze versie van de coating, maar er is ook nog een iets donkerdere kleur. 

ID: 1003

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven