Huis
Tuin
Video

Laminaat strak leggen? Daar heb je deze hamer voor nodig

Het kan zijn dat het nog niet in je is opgekomen, maar het kiezen van de juiste hamer bij het leggen van het laminaat is vrij belangrijk. Hiermee tik je het laminaat aan om deze strak te leggen.

Snelkliksysteem

Als je laminaat aanschaft met een snelkliksysteem moet je géén hamer of slagblok gebruiken. Hierdoor gaat het kliksysteem stuk. De nieuwe delen kun je telkens zacht in klikken met de hand.

Kliklaminaat

Wanneer je kliklaminaat gebruikt maak je gebruik van een hamer en een slagblok. Het slagblok leg je tegen het laminaat aan en wanneer je met een hamer het slagblok aan tikt weet je zeker dat het laminaat niet zomaar beschadigd. De beste hamer die je kunt gebruiken voor het aantikken van het laminaat is een klauwhamer. Deze hamer is iets bol en dit zorgt er ook voor dat er geen scherpe afdrukken in het hout achter blijven.

Heb je moeilijke hoekjes met je laminaat en ligt de laatste lamel onder de radiator? Gebruik dan naast de hamer een slagijzer. Deze kun je achter de afgezaagde kant van de lamel klikken en met een hamer kun je gemakkelijk de lamel in de juiste positie tikken.

Fotobronnen

Headerfoto: Anete Lusina - Pexels

ID: 2588

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven