Huis
Tuin
Video

In 3 stappen zelf je parketvloer opknappen

Een parketvloer kan jaren mee. Zeker wanneer je deze zelf af en toe een beetje liefde en aandacht geeft. Dan ziet jouw vloer er zo weer als nieuw uit.

Stap 1

Begin met het schuren van de vloer met een parketschuurmachine. Doe dit steeds in dezelfde richting.  Schuur de eerste ronde met grof schuurpapier en in een schuine baan van 45 graden. De tweede ronde schuur je met middelgrof schuurpapier  en schuur je met de lengterichting van de planken mee. In de derde ronde schuur je de vloer op met fijn schuurpapier. Wanneer je te hard of lang over je parketvloer schuurt is deze zo weg. Schuur daarom niet heen en weer maar til na elke baan je schuurmachine op.

Stap 2

Maak na het schuren de vloer goed schoon. Doe dit met een stofzuiger en gebruik daarna een licht vochtige dweil. De vloer is nu onbehandeld en heel gevoelig voor viezigheid en krassen. Loop daarom lekker op sokken door je huis.

Stap 3

De laatste stap is het lakken van de vloer. Wanneer de vloer is opgedroogd kun je deze in de was zetten of behandelen met parket- of gewone lak.

Fotobronnen

Headerfoto: Pixabay - Pexels

ID: 2966

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven