Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Klikvloer van kunststof

Omdat in de slaapkamer waar Thomas aan het klussen is ook een bad komt, moet er wel een geschikte vloer liggen. Eentje die nat mag worden, want tijdens het badderen (of het uitstappen) komt er altijd wel wat water op de vloer. Thomas legt daarom een kunststof vloer die daar goed tegen kan.

Deze kunststof vloer bestaat uit vloerdelen die je makkelijk in elkaar klikt, zonder dat je een superervaren klusser moet zijn. De toplaag van de delen bestaat uit vinyl en de vloer is heel geluiddempend. 

Net echt

De planken hebben een warme uitstraling, want de houtnerf is duidelijk te zien. Je kan de houtstructuur ook echt voelen, dus dat maakt dat het net echt hout is. Geen enkele plank is hetzelfde; herhaling in de structuur komt bijna niet voor. 

Bestand tegen gespetter

Omdat de basis van de vloer geen hout is, is het materiaal bestand tegen vocht en water. Het zal niet zwellen of vervormen als het nat wordt. Je kan de vloer daarom in bijna elke ruimte gebruiken. 

Speciale ondervloer

Voor deze kunststof vloer gebruik je een speciale ondervloer, geschikt voor dit type vloeren. De ondervloer is wat ruwer, waardoor de planken minder gaan glijden. Ook veert het materiaal niet echt, wat voorkomt dat de naden van de planken losraken.

Makkelijke klus

Het is niet moeilijk om deze vloer te leggen. De planken snij je één keer in met een mesje waarna je ze makkelijk doorbreekt, en je klikt ze vervolgens eenvoudig in elkaar. Alleen voor de moeilijke hoeken heb je een decoupeerzaag nodig.

De manier waarop je de vloer legt is verder hetzelfde als bij een gewone laminaatvloer: met de afgezaagde kant van een plank ga je weer verder bij de volgende baan. Ook moet de verspringing minstens 30 centimeter zijn; iedere plank moet dus minstens zo groot zijn. Daardoor komen de naadjes niet onder elkaar of heel dicht in de buurt van elkaar. Tot slot is het belangrijk om wat ruimte tussen de vloer en de muur te houden, omdat de vloer nog wel wat zal gaan werken. 

Benieuwd naar de slaapkamer met bad? Kijk hier!

ID: 890

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven