Huis
Tuin
Video

Visgraatvloer te duur? Dit betaalbare alternatief heeft dezelfde prachtige look

Heb je het idee dat visgraatvloeren niet te betalen zijn? Dan hebben we een prachtig alternatief voor je met dezelfde look die niet van echt te onderscheiden is. En het leuke is, deze visgraat vloer is met allerlei hedendaagse woonstijlen te combineren, dus echt niet alleen met een klassiek interieur. We laten je zien hoe!

Foto: Douwes Dekker

 

Visgraatvloer of laminaat? Allebei!
Is een visgraatvloer financieel gezien niet haalbaar voor je? Geen nood, er bestaan namelijk ook visgraatvloeren van laminaat. Dit is een supermooi en betaalbaar alternatief voor echt parket in visgraatvorm. En… door de natuurgetrouwe houtstructuur en uitstraling het heeft nagenoeg dezelfde natuurlijke uitstraling als een echte houten visgraatvloer!

Foto: Lotte Wullems

 

Niet van echt te onderscheiden
Een prachtig voorbeeld hiervan is de laminaat visgraat vloer die in de eerste aflevering van RTL Woonmagazine

 

Wil je meer van deze prachtige metamorfose zien? Bekijk dan hier het eindresultaat en de shop the look items, of bekijk hier de hele aflevering terug.

 

Vind je het lastig om verschillende houtsoorten te combineren? Lees dan hier onze tips.

Foto: Aico Lind1. Eclectisch
Een visgraat vloer laat zich typeren door het speelse patroon: de planken zijn allemaal even lang en breed en worden in een hoek van 90 graden gelegd. Je kan alle kanten op met deze klassieker: combineer het bijvoorbeeld met vintage accessoires en kleuraccenten voor een eclectisch geheel, zoals hierboven.

Foto: The Socialite Family

 

2. Natuurlijk
Wil je het graag rustig houden? Combineer de visgraatvloer dan met houten meubelstukken en zachte kleuren.

 

Vind je het lastig om verschillende houtsoorten te combineren? Lees dan hier onze tips.

Foto’s: Ahre en Line Klein

 

3. Klassiek
Plafondornamenten, sierlijke accessoires en een kroonluchter benadrukken en versterken de klassieke uitstraling van een visgraatvloer.

Foto: Norm Architects

 

4. Modern
Modern en visgraat is geen combinatie die als eerst in je op zal komen. Maar toch is deze combinatie eigenlijk heel logisch. In een modern en strak interieur is het juist tof om in te spelen op de eveneens strakke lijnen van de vloer. Dit doe je door te kiezen voor rechte meubelstukken, kleurvlakken of contrasterende ronde vormen.

Foto: Hollandsche Vloeren

 

5. Landelijk chique
Uiteraard is een visgraatvloer ook prachtig te combineren met een landelijk chique interieur. Hiervoor kun je kiezen voor een donkere visgraatvloer om het landelijke te benadrukken, en een lichtere variant om een speels contrast te krijgen. De bovenstaande vloer is er een uit de serie 'Warm Wonen' van Hollandsche Vloeren

 

Headerfoto: Douwes Dekker
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2862

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven