Huis
Tuin
Video
Slaapkamer

Waterleiding aanleggen: hoe doe je dat?

Als je ergens een wateraansluiting wil, zal je ook voor waterleidingen moeten zorgen. Dat vereist wat kluswerk, maar het is heus te doen. Thomas legt deze week een waterleiding in de slaapkamer in Vuren, dus laat 'ie meteen even zien hoe je zoiets doet.

De Vurense slaapkamer zit op zolder, waar ook een bad komt te staan. Maar voordat Thomas het bad kan aansluiten moet het leidingwerk in orde zijn. Op de huidige waterleiding sluit Thomas het warme water aan, en ook het koude water en een afvoer.

Flexibele leiding

De wateraansluiting die er al zit, is van koper. Daar gaat Thomas niet mee verder, want hij kiest voor een flexibele 'multi-fit'-leiding van Praxis. Dat werkt lekker snel, want je kan 'm alle kanten op buigen en overal tussendoor leiden. Dit zijn de stappen die je moet nemen:

Stap 1

Bepaal waar je de leidingen wil hebben (en wil uit laten komen). Rol vervolgens de leiding uit en knip ze globaal op maat. Dat doe je met een speciaal tangetje voor dit soort leidingen, waarmee je knipt zonder de leiding plat te drukken. Vervolgens kan je ze gaan vast maken aan de muur. Het is handig om op verschillende punten even een (bijvoorbeeld) rode tape vast te maken om de warme waterleiding, zodat je de koude en warme niet door elkaar haalt tijdens het leggen. 

Stap 3

Nu kan je de uiteinden precies op maat knippen, ook weer met die speciale tang. 

Stap 4 

Ontbraam de uiteinden van de leidingen. 

Stap 5

Sluit de connector aan op de bestaande leiding. Je draait 'm vast met een inbussleuteltje. Aan het gaatje kan je zien of de leiding ver genoeg in de connector ziet: dan wordt het gaatje wit. 

Stap 6

De twee 'rechte' uiteinden van het T-stukje sluit je aan op de bestaande leiding, en het andere uiteinde van het T-stukje sluit je aan op de connector. De wateraansluiting is nu gemaakt! 

ID: 894

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven