Huis
Tuin
Video

Zó weet je welke ondervloer je nodig hebt

Veel mensen denken dat de keuze voor een ondervloer afhangt van het soort pakket of laminaat. Terwijl vaak de ondervloer juist het belangrijkste is èn welke eisen heb je zelf?

Ondervloer leggen voor laminaat

Heb je een mooie laminaatvloer gescoord? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een vochtwerende ondervloer. Zo voorkom je dat vocht van onderaf in de laminaatvloer trekt en je vloer krom gaat trekken. Als je de ondervloer legt op een houtenvloer hoeft deze niet perse vochtwerend te zijn.

Ondervloer tegen oneffenheden

Zitten er oneffenheden in je basisvloer en wil je graag dat deze straks niet meer te zien zijn? Dan is het slim om te kiezen voor een ondervloer die een egaliserend vermogen heeft. Als de oneffenheden hoger zijn dan 6 mm is het verstandig om eerst spaanplaat te gebruiken. Bij een scheeflopende vloer kun je de vloer eerst egaliseren met egalisatiekorrels.

Alvast voor de winter

Heb je geen vloerverwarming maar wil je wel graag de warmte in huis houden? Dan kun je het beste een warmte isolerende vloer gebruiken, deze zorgt dat de warmte afkaatst en lekker binnen blijft, ideaal! 

Denk aan de buren

Woon je in een appartement en wil je rekening houden met je buren? Dan is het handig te kiezen voor een ondervloer die geluidsdempend is. Klinkt simpel, en dat is het ook: het staat bijna altijd op de verpakking. Ondervloeren met een TÜV-certificaat geven maximale geluidsisolatie! 

Wil je liever onze favoriete klusman nog even in actie zien? Hieronder vind je zijn tip!

Lobke Taal
ID: 8551

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven