Huis
Tuin
Video
In samenwerking met Warmup

Voor de pro's: zo leg je zelf vloerverwarming!

Elektrische vloerverwarming leggen? Daar heb Thomas niet voor nodig! Je kunt het namelijk makkelijk zelf als je een beetje handig bent, met de volgende stappen.

Stap 1: Leg de ontkoppelingsmat

Leg eerst de ontkoppelingsmat. Dit zorgt ervoor dat de tegels komen te zweven, waardoor je voorkomt dat ze gaan scheuren door de warmte. Heb je rare hoeken in huis? Geen probleem. Je snijdt de ontkoppelingsmat makkelijk op maat.

Stap 2: Leg de elektrische kabel

De ontkoppelingsmat zelf geeft geen warmte af, dit doet de elektrische kabel die je door de ontkoppelingsmat heen legt. Kijk hierbij goed uit! Leg de kabel niet te dicht bij elkaar, hierdoor wordt de vloer te warm. Met als resultaat: scheurende tegels. Leg de kabel ook niet te ver uit elkaar, want zo blijft je vloer koud.

Stap 3: Sluit de kabel aan op het elektriciteitsnet

Als je de elektriciteitskabel netjes hebt verwerkt in de ontkoppelingsmat, is het tijd om de vloer ook écht warm te krijgen. Dit doe je door de kabel aan te sluiten op het elektriciteitsnet.

Stap 4: Test de vloerverwarming

Als je de kabel hebt aangesloten op het elektriciteitsnet, kun je de vloerverwarming gaan testen. Let op! Test de vloerverwarming vóórdat je je vloer gaat leggen. Je wil niet riskeren dat je je hele vloer eruit moet slopen omdat de vloerverwarming niet werkt…

Meer informatie over elektrische vloerverwarming? Ga dan naar de site van Warmup!

ID: 4290

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven