Huis
Tuin
Video

DIY: 3 manieren om zelf een originele adventskalender te maken

Het aftellen voor kerst is begonnen! Heb jij al een adventskalender gemaakt om de dagen af te tellen? Wij geven je inspiratie.

1. Een boom

Maak van je adventskalender een kerstboom! Zo heb je de kerstsfeer van begin af aan al in huis. Met een kerstboom adventskalender kun je zelf zakjes ophangen waar kleine verrassingen in zitten, zoals chocolaatjes of kleine cadeautjes. Uiteindelijk kom je uit bij de piek, waar kerst begint. 

2. Wasknijpertjes

Met wasknijpers kun je prima de was ophangen, maar je kunt er nog veel meer leuks mee. Zoals een adventskalender maken! Hang zakjes met wasknijpers aan een houten bord voor een speels effect. In deze zakjes kun je leuke verrassingen voor jezelf doen, of je kunt ervoor zorgen dat ze lekker ruiken door er bijvoorbeeld lavendel in te doen. Het leuke van deze adventskalender is dat je ‘m zelf heel gemakkelijk kunt maken. De uitleg vind je hier.

3. Kledinghanger

Hang je adventskalender aan een kledinghanger! Maak verschillende zakjes die je allemaal verschillend versiert en hang deze met touwtjes aan de hanger. Je leest hier hoe je deze adventskalender precies maakt.

Fotocredits
Headerfoto: KARWEI
Foto 1: VenoškaMade
Foto 2: KARWEI
Foto 3: Sillyoldsuitcase

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3567

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven