Huis
Tuin
Video

5 originele dingen die je met het bekende IKEA-trapje kunt doen

Dit krukje/trapje is niet alleen handig om op te zitten of op te staan, je kunt er namelijk nog veel meer mee! We geven je een paar leuke en originele suggesties:

We zijn allemaal wel bekend met hét Bekväm trapje van IKEA, dat nog geen €10 kost. Als je er zelf niet een hebt, dan heb je dit handige opstapje vast wel eens zien staan bij je zus, nicht of buren. Maar behalve dat ‘ie heel handig is als krukje of trapje, kun je er ook nog eens heel leuke DIY’s van maken. We zetten de leukste en meest originele  op een rijtje:

1. Een speelkeukentje

Wat je al niet kunt doen met een beetje verf! Schilder de twee tredes matzwart met bijvoorbeeld krijtverf en teken op de bovenste trede een paar gaspitten een krijtje of witte/zilvere verf. Maak het speelkeukentje vervolgens af met een paar draaiknoppen en een rekje met daarin een dienblad. Zo is het net een oven! Alleen nog een paar speelgoedpannetjes zien te vinden en je kind kan de sterren van de hemel koken!  

speelkeukentje ikea trap

2. Nachtkastje

Het trapje is ook de perfecte basis voor een simpel maar elegant nachtkastje, vooral wanneer je ‘m in een frisse witte of pastelkleur schildert. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je nachtkastje niet te rommelig wordt, want bovenop kun je een lampje, je wekker en eventueel nog een glas water zetten en op de trede daaronder kun je mooi je boeken kwijt.

ikea trap nachtkastje

3. Knutseltafeltje

Hier hoef je eigenlijk niks voor aan te passen, want het trapje is eigenlijk al een kant en klaar knutseltafeltje voor de kleintjes! Gewoon je beentjes er doorheen steken, op de onderste trede gaan zitten en de bovenste trede als werkblad gebruiken! Uiteraard kun je het knutseltafeltje wel nog een likje verf geven of bijvoorbeeld een gat in het werkblad zagen om hier een kleurpotlodenbakje in te kunnen zetten.

ikea trapje knutseltafel

4. Tijdschriftenrek

Geef het trapje een kleurtje die bij de rest van je interieur past en je hebt een simpel, maar stijlvol tijdschriftenrekje!

ikea tijdschriftenrek

5. Side table

Wil je graag een side table waar je wat leuke accessoires op kwijt kunt maar heb je niet al te veel plek in huis? Kies dan voor het multifunctionele Bekväm-trapje! Schilder ‘m in een kleur die je mooi vindt, en je bent eigenlijk al klaar. Wil je je side table een vintage look geven zoals bij de foto hieronder? Geeft ‘m dan twee verschillende lagen verf en schuur naderhand de bovenste laag licht op. Dit geeft een geweldig mooi effect!

ikea trap side table

Meer ideetjes opdoen voor leuke DIY’s?
Neem dan ook hier even een kijkje. Want daar staan al onze DIY’s verzameld!

Fotocredits
Headerfoto: IKEA  
Foto 1: Mommo Design
Foto 2: Stadshem  / Delikatissen
Foto 3: Lovely Design  
Foto 4: Apartment Therapy  
Foto 5: The Golden Sycamore

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4260

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven