Huis
Tuin
Video

DIY: Zo tover je oud glaswerk om tot nieuwe vaasjes

Heb je thuis nog glaswerk staan? Sla dat ritje naar de glasbak dan nog maar even over! Tom laat deze aflevering namelijk zien hoe je oud glaswerk, een nieuw leven kunt geven. Helemaal niet ingewikkeld en zo gepiept! Volg dit stappenplan en fleur jouw plekje op met deze superleuke, zelfgemaakte bloemenvaasjes.

Wat heb je nodig?

  • Gedroogde bloemen       
  • Glazen vaasjes, potjes of flesjes in diverse formaten     
  • Verf in een leuk kleurtje, of restjes verf      
  • Ontvetter

Stap 1

We beginnen met het schoonmaken van het glaswerk. Ontvet het glaswerk met een verfreiniger zoals St. Marc of Glassex. Dit is belangrijk want hierdoor hecht de verf beter. Dat kleurtje moet natuurlijk wel goed blijven zitten! 

Stap 2

Gooi die kwast maar weg, vandaag verven we zónder kwast! Giet een beetje verf in de vaas en draai de vaas dan rustig rond. Doe dit totdat de verf aan de gehele binnenkant van de vaas zit.

Tip: een smalle vaas verven? Gebruik dan een kartonnetje als trechter om de verf in de vaas te gieten!

Stap 3

Alles geverfd? Laat de vaas dan even goed uitlekken en zet de fles op zijn kop neer om hem goed te laten drogen. Nu heb je mooi even de tijd om te bedenken welke bloemen je in de vaasjes wilt zetten.

 

Stap 4

Laat die bloemen maar komen! Kies je mooiste bosje uit en zet deze in jouw nieuwe, zelfgemaakte vaasjes. Geen zin om wekelijks bloemen te vervangen? Droog er dan een aantal en zet deze in de vaasjes.

Tips om bloemen te drogen:

Maak de bloemen met elastiekjes aan elkaar vast en bundel ze in kleine bosjes. Hang de bosjes ondersteboven op een plek waar het warm en droog is. De mooie kleuren behoud je het best door de bloemen ook in het donker te drogen. Spuit wat haarlak op de bloemen zodat ze goed in vorm blijven en klaar is kees!  

Daphne van Kaam
ID: 9201

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven