Huis
Tuin
Video

DIY: zo decoreer je rietjes met zomerse figuurtjes van vilt

Bamboe rietjes zijn niet alleen veel beter voor het milieu, ze zijn ook nog eens hartstikke stijlvol! Maar hoe weet je nou welke cocktail van jou is wanneer alle rietjes dezelfde kleur hebben? Wij weten raad! Deze leuke figuurtjes van vilt maak je in een handomdraai zelf, kun je oneindig hergebruiken én fleuren je cocktailglas op!

Benodigdheden

  • Bamboe rietjes
  • Plakstift
  • Scherp mesje
  • Vilt lapjes in verschillende kleuren
  • Zwarte stift
  • Snijplank
  • Potlood
  • Schaar
  • Zomerse figuurtjes 2x uitgeprint (zie afbeelding hieronder)

Knutseltijd: 60 minuten 

rietjes figuurtjes

Zomerse figuurtjes

We maken zomerse figuurtjes van vilt om aan een rietje te rijgen. Hiervoor kun je de onderstaande afbeelding gebruiken als sjabloon, maar je kunt natuurlijk ook je eigen figuurtjes maken! 

figuurtjes

Stap 1

Zorg dat je de bovenstaande figuurtjes hebt uitgeprint op A4 formaat en knip de figuurtjes netjes uit.

Tip: het is slim om de figuurtjes twee keer uit te printen, omdat sommige figuurtjes uit twee losse onderdelen bestaan. Voor het mooiste resultaat knip je elk onderdeel uit een apart velletje.

Stap 2

Leg de figuurtjes op de juiste kleur vilt. Bestaat het figuurtje uit meerdere kleuren (zoals de ananas uit groen en geel bestaat)? Knip het figuurtje dan los in verschillende delen en leg ieder deel op de juiste kleur vilt. Trek vervolgens met een potlood een lijn rondom het figuur en knip elk vormpje vervolgens uit het vilt.

Let op: zorg ervoor dat je de grote basisvormen (bijvoorbeeld het gele gedeelte van de ananas) twee keer uitknipt, zodat de vorm wat steviger wordt.

Stap 3

Plak alle onderdelen op de juiste manier op elkaar. Zo plak je bij de ananas de twee ronde, gele vormen op elkaar, waarna je vervolgens de groene blaadjes met het onderste randje achter de gele vormpjes plakt.

Stap 4

Breng eventueel nog wat accenten aan met een zwarte stift. Denk bijvoorbeeld aan de ruitjesvorm van de ananas en de ogen van de flamingo. 

Stap 5

Maak in het midden van het figuurtje twee snedes van 1 cm. De snedes moeten precies boven elkaar liggen en ze moeten 1 centimeter tussenruimte hebben. Rijg vervolgens het rietje door het uitgesneden bruggetje. 

Stap 6

Je rietje is klaar! Herhaal deze stappen ook bij de overige rietjes. 

Klaar!

Het feestje kan beginnen! 

Nog niet uitgeknutseld?

Bekijk dan ook deze leuke DIY van een sieradenschaaltje in de vorm van een tropisch blad! 

Marjolein Sintenie
ID: 8882

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven