Huis
Tuin
Video

Zo droog je razendsnel bloemen in de magnetron

Eigenlijk is het maar zonde dat bloemen weer vergaan. Een slimme oplossing is om ze te drogen: zo geniet je er jarenlang van. Dat kan op de traditionele manier met een zwaar boek. Toch is er een veel snellere oplossing: in de magnetron.

Deze truc is razendsnel én behoudt de kleuren heel mooi.

Benodigdheden

  • Bloemen
  • Magnetronbestendig voorwerp, zoals een bord of glas water
  • Keukenpapier

Stap 1

Leg de bloemen tussen twee lagen keukenpapier, en plaats dit in de magnetron. Hier bovenop leg je een plat en zwaar voorwerp dat in de magnetron mag, zoals een bord. Dit zorgt ervoor dat de bloemen platgedrukt worden.

Stap 2

De tijd in de magnetron is afhankelijk van de grootte van de bloemen. Kleine bloemen hoeven maar een halve minuut, en grotere bloemen rond de 2-3 minuten.

Stap 3

Haal het zware voorwerp van de bloemen af (kijk uit voor de warmte!) maar laat de bovenste laag papier gewoon liggen. Zet de magnetron nog eens dertig seconden aan, zodat de bloemen goed uitdrogen.

Stap 4

Haal de bloemen uit de magnetron, en laat deze even rusten. Nu kun je het papier voorzichtig weghalen, en klaar is kees! Nu heb je supersnelle en kleurrijke gedroogde bloemen.

En nu?
Lijst de bloemen bijvoorbeeld in

Fotocredits
Headerfoto: Veri Ivanova – Unsplash
Artikelfoto’s: Lily Ardor 

Bron: Proflowers

Christa Koeyvoets
ID: 7973

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven