Huis
Tuin
Video

Naar de bouwmarkt in tijden van corona? Lees eerst even dit!

Bouwmarkten zijn momenteel, in tijden van corona, drukker dan ooit! Logisch, want mensen zitten massaal thuis, waardoor er allerlei klusjes en doe-het-zelf-projecten beginnen te kriebelen. Toch willen we dat je eerst even dit leest voor je naar de bouwmarkt gaat.

Nu je in deze bizarre tijden van corona en sociale isolatie misschien wel extra veel thuis zit, kunnen we ons voorstellen dat je maar moeilijk stil kunt zitten en ondertussen meer en meer creatieve ideeën krijgt. Je hebt ineens alle tijd om op te ruimen, schoon te maken, je interieur om te gooien, wandjes een nieuw likje verf of behang te geven en ein-de-lijk kun je al die toffe DIY-projectjes (die al eeuwen op je Pinterest-bord staan) uitvoeren.

Hartstikke leuk en normaal gesproken moedigen we klussen en doe-het-zelven ook vooral aan, maar dit keer even niet. Want voordat je nu meteen naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt rent, willen we je nog een aantal dingen op het hart drukken.

1. Stel die klus alsjeblieft nog even uit

We kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om de handen uit de mouwen te steken, maar toch adviseren we je om die klus van je nog even uit te stellen als het niet noodzakelijk is, hoe lastig dat waarschijnlijk ook is.

Zit je middenin een grote verbouwing en nadert de verhuisdatum, dan zal uitstellen tot het Covid-19 virus verleden tijd is moeilijk gaan. Maar mocht het mogelijk zijn om je klus nog even uit te stellen, doe dat dan ook vooral en benut deze tijd door je volledig te focussen op bijvoorbeeld het ontwerp van je klus. Probeer het hier en daar nog wat te finetunen, zodat je straks je eigen unieke ontwerp nóg beter en mooier kunt uitvoeren. 

Inspiratie opdoen?
Was je van plan naar de bouwmarkt te gaan om inspiratie op te doen voor een nieuw printje of kleurtje voor de muur? Dan kun je dat bezoekje prima overslaan. Je kunt namelijk net zo makkelijk inspiratie opdoen in de webshops van de bouwmarkten.

Heb je online een aantal mooie kleuren uitgekozen, dan kun je die kleuren zelf ook direct testen met bijvoorbeeld de Flexa Visualizer app. Deze app laat je door middel van virtual reality direct op je telefoonscherm zien hoe de kleuren in jouw interieur staan. Overigens bestaan er nog veel meer handige apps die je helpen met het inrichten van je interieur. Meer daarover lees je hier!

Heb je nog wat inspiratie nodig om aan de slag te gaan met het ontwerpen en uitdenken van een aantal leuke klusprojecten? Wellicht kun je hier nog wat leuke klus- en do-it-yourself-ideetjes opdoen!

2. Bestel je producten eventueel online

Tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel materialen en producten online te verkrijgen, ook bij bouwmarkten. Heb je de producten niet a la minute nodig, maar wel deze week nog? Kijk dan of je de producten online kunt bestellen. 

3. Als je écht naar de bouwmarkt moet, ga dan alleen

Kan jouw klus echt niet wachten, ga dan op z’n minst in je eentje naar de bouwmarkt en laat je geliefde of de rest van je gezin vooral thuis. We begrijpen het als je een bezoekje aan de bouwmarkt bijna als een leuk uitje ziet -je kunt er immers zó veel leuke inspiratie op doen-, toch kun je dat nu maar beter even niet doen.

Vind je het lastig om in je eentje keuzes te moeten maken in de winkel? Loop dan desnoods facetimend door de winkel om je lief alle kleuren en modellen te laten zien, voordat jullie gezamenlijk beslissen welke het wordt.

4. Houd 1,5 meter afstand

Misschien word je inmiddels gek van deze zin, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: houd 1,5 meter afstand. Van iedereen! Dus ook als je in de rij staat. En ook als de caissière jou misschien niet goed verstaat (praat dan wat harder, maar ga niet dichterbij staan). En al helemaal niet als je hulp vraagt aan een winkelmedewerker, zij lopen al veel risico door op de werkvloer te staan, dus respecteer dat en houd je aan de afstand. Altijd. 

5. Ga goed voorbereid op pad

Het is natuurlijk altijd handig om van tevoren te weten wat je nodig hebt, maar in deze tijd is dat belangrijker dan ooit. Zoek dus van tevoren precies uit wat en hoeveel je van alles moet hebben, zodat je je winkelbezoek zo kort mogelijk zal zijn. Bel desnoods van tevoren de winkel even op om te vragen of ze bepaalde moeilijk te verkrijgen producten verkopen of op voorraad hebben. Vooral in deze tijd is het zonde om onnodig (lang) in de winkel rond te lopen!

Marjolein Sintenie
ID: 10310

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven