Huis
Tuin
Video

Dit kun je allemaal doen met je oude eierdozen

Eierdozen zijn super multifunctioneel. Je kunt er enorm variërende dingen mee maken. Gooi ze dus niet zomaar weg. Wie weet kun jij er nog precies mee maken wat je nodig hebt!

Laptopstandaard

Zoals een laptopstandaard, zodat je laptop niet gaat oververhitten. Knip een eierdoos in de vorm van je laptop. Kijk hierbij wel uit dat je de eierdoos zo knipt dat je laptop er niet zomaar af kan vallen.

Kweekbakjes

Eierdozen zijn ook prima te gebruiken als kweekbakjes voor je planten. Zet een eierdoos bijvoorbeeld als kweekbakje in de keuken neer, waar je er verschillende kruiden zoals basilicum en tuinkers instopt.  

Organizer in la

Een rommelige la? Je lost het zo op met een eierdoos. In de kleine vakjes van de eierdoos kun je kleine rommeltjes kwijt, terwijl je in de platte kant makkelijk een schaar en pennen kwijt kunt. Ideaal toch?

Houder ijsblokjes

Heb je eieren met een plastic eierdoos? Gebruik deze dan als houder voor je ijsblokjes! Het enige wat je hoeft te doen is water in de gaatjes gieten. Een paar uurtjes wachten en voilà: je hebt ijsblokjes.

Doos voor sausjes

Sauzen kunnen nog wel eens irritant omvallen in je koelkast. Geen paniek! Je plaatst ze gewoon met de dop naar beneden in een eierdoos. Een makkelijke, én goedkope oplossing.

Als verfbak

Ga je een dagje creatief aan de slag? Gebruik dan een eierdoos om je verf in te doen. Zo heb je meteen veel verschillende vakjes voor verschillende kleuren.

Om te knutselen

Nog een idee als je creatief aan de slag gaat: gebruik de eierdozen om mee te knutselen. Super leuk als je een middagje de tijd hebt met je kinderen. Met een beetje creativiteit tover je een doos on tot rups of zelfs een piratenschip. Genoeg mogelijkheden dus!

Fotocredits
Headerfoto: CarolineAttwood -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3648

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven