Huis
Tuin
Video

Kerstballen over? Zo gebruik je ze alsnog!

Natuurlijk kopen we het liefst ieder jaar nieuwe kerstballen om de boom mee te versieren. Misschien is jouw collectie daardoor inmiddels zo groot geworden dat de helft ligt te verstoffen op zolder, zonde! Gelukkig kan je deze kerstballen op vele manieren een nieuw leven in blazen.

Kerst = reden voor een feestje

En bij een feestje horen slingers, toch? Maak door middel van een touw en verschillende lengtes lint een mooie kerstslinger. Dit doe je door de ballen op verschillende hoogte’s aan het touw te hangen. Alleen nog even ophangen en je hebt er een feestelijke slinger bij!

Stolp erop los!

Heb je nog een leuke lantaarn of stolp staan? Stop ‘m dan vol met kerstballen of pieken! Als je een lantaarn vult kun je hem het beste met het deurtje naar boven neerleggen en hem vol stoppen met ballen. Een stolp kun je het beste ondersteboven vasthouden en vullen, zet er vervolgens een dienblad tegenaan en draai hem om. Let wel op dat je hem niet per ongeluk optilt, dan rolt alles eruit! 

Versiering op tafel

Host jij dit jaar het kerstdiner van jouw familie of vind je het leuk om je eettafel alvast in kerstsferen te brengen? Overgebleven kerstballen kunnen ook prima op tafel! Leg ze lekker ongeorganiseerd tussen de borden en zet een paar leuke kaarsen neer, dan heb je in mum van tijd een mooie sfeer gecreëerd!

Lees ook:

Fotocredits
Headerfoto: Hello Nancy

Tekst
Lobke Taal

ID: 3769

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven