Huis
Tuin
Video

4 tips voor de decoratie van een 21 diner

Word je binnenkort 21 maar heb je geen idee hoe je dit moet vieren? Tegenwoordig is het enorm populair om je 21e verjaardag te vieren met een 21 diner. Heb je al het gehele diner uitgestippeld, van amuse tot nagerecht maar wil je een keer iets anders dan de standaard aankleding? Hieronder een aantal tips!

Tip 1: Bedenk een thema voor je diner

Met een thema heb je eigenlijk altijd een richtlijn waar je je aan kunt houden. Van de aankleding van de tafel tot de mooi versierde uitnodigingen, de menukaart en naambordjes. En zo kunnen de mensen zich er ook op kleden. Door met een thema te werken is er structuur en kun je ook makkelijker decoratie vinden die bij elkaar past. Hoe leuk is het als je straks aan tafel zit en alles is op elkaar afgestemd?

De 5 belangrijkste 'spelregels' voor een gezellig etentje
Huishouden

Tip 2: Wees creatief met servetten

Alles wat op of rond het bord ligt telt mee als decoratie. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het servet standaard naast het bord neer te leggen maar er zijn natuurlijk talloze manieren om je servet te vouwen. Zo maak je het net wat sierlijker op of rond het bord!

Tip 3: Style de tafel af met toffe accessoires

Door bijpassende accessoires op tafel neer te leggen maak je de tafel toch net even iets gezelliger. Omdat het diner voornamelijk aan tafel plaatsvindt, moet de tafel wel echt een eyecatcher zijn. Met bloemen, kaarsen, groene takjes of gedroogde bloemen maak je de tafel helemaal af!

Tip 4: Maak gebruik van naambordjes

Bedenk voor iedereen een plek en leg daar een naambordje neer in hetzelfde thema. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Door middel van kleine kaartjes aan het bestek tot een naamkaartje in een losse kurk van een fles, je kunt het zo gek nog niet bedenken. Denk wel goed na wie naast wie zit, je wilt natuurlijk allesbehalve ongemakkelijke situaties aan tafel. 

Ideetjes nodig? Bekijk deze leuke naambordjes eens! 

Fotocredits:

Headerfoto: Photographybytijn
Foto 1: Jonathan Borba - Unsplash
Foto 2: Etsy

Maxime Meijer
ID: 10145

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven