Huis
Tuin
Video

Dit is de manier om schilderijen op te hangen zonder je muur te beschadigen

Wil je liever niet boren in je muur? Of sterker nog, mag je van de huisbaas helemaal geen gaten maken in je muur? Dan moet je op zoek naar een andere manier om schilderijen toch nog een mooi plekje te geven aan je muur.

Aan ’t lijntje

De slimste manier om schilderijen op te hangen zonder te gaan boren is door een railsysteem te bevestigen. Dit railsysteem hang je op aan de rand van je muur naar je plafond toe. Je kunt railsystemen gemakkelijk verkrijgen en het handige is dat je er vaak overheen kunt schilderen. Bevestig aan de volledige breedte van je muur een rails, zo kunnen je schilderijen alle kanten op. Je kunt de hoogte zelf kiezen door de lengte van het draad aan te passen.

Plakken maar

Heb je een rechte, gave muur en een niet al te zwaar schilderij wat je wilt ophangen? Dan kun je ook kiezen om deze te bevestigen met plak strips of zogenaamde plakspijkers. Deze stroken bevestig je op de muur door ze met de plakstrip vast te plakken en hieraan hang je jouw schilderij. Let wel op dat het loshalen van de plakstrip soms toch gepaard gaat met een enkele beschadiging van de muur.

Netjes op een rij

Je kunt ook kiezen voor een schilderijenplank. Deze bevestig je eenmalig aan de muur, dus er moet helaas wel geboord worden voordat je schilderijen aan je muur hebt. Het voordeel van deze lijst is dat je hier meerdere schilderijen op kwijt kan, of zelfs kunt kiezen voor andere decoratie zoals kaarsjes.

Stapelen

Een trend die we nu veel tegenkomen is het neerzetten van schilderijen op de grond of een meubelstuk. Kies voor grote schilderijen in verschillende afmetingen. Je kunt zo een collage maken van je schilderijen zonder dat je hoeft te klussen.  

Roosteren

Wil je een muur vol decoratie? Kies er dan voor om een rooster aan je muur te bevestigen. Op deze manier hoef je alleen bovenin een paar gaten te boren voor de stevigheid. Vervolgens kun je alle schilderijen ophangen aan het rooster. Hoe creatief is dat?

Bronvermelding

Headerfoto: Rawpixels - Unsplash
Foto 1: Eigen Huis en Tuin
Foto 2: Zhanna Leontyeva - Pexels 

ID: 3116

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven