Huis
Tuin
Video

Gooi kurken niet weg! Dit kun je er namelijk allemaal mee doen

Gaan de kurken bij jou altijd regelrecht de prullenbak in als de fles champagne of wijn op is? Niet meer doen! Want dit kun je er allemaal mee doen en van maken!

Eerder gaven we je hier al het idee om je champagne- en wijnkurken in een stolp te bewaren. Iedere keer wanneer je een fles champagne hebt ontkurkt leg je de kurk onder de stolp. Zo zal je de stolp beetje bij beetje voller zien worden, wetende dat iedere kurk voor een feestelijk moment staat. Maar… kurken kunnen ook ontzettend handig zijn én leuke accessoires in je interieur zijn. Wat je er allemaal mee kunt doen? We laten het zien:

1. Deurknopjes

Natuurlijk kun je ook ontzettend stijlvolle deurknopjes in de winkel kopen. Maar wil je écht iets origineels? Dan kun je ook kiezen voor champagnekurken als deurknopjes. Uniek, budgetproof en hartstikke leuk in combinatie met bijvoorbeeld een houten kastje.

Hoe je dit aanpakt? Je leest de uitgebreide beschrijving hier.

kurk knopjes

2. Budget deurstopper

Knalt de deur constant tegen de muur? Je schrikt je niet alleen rot, maar de muur en de deur kunnen er ook flink door beschadigen. De oplossing? Een deurstop! Je kunt ze natuurlijk gewoon in de bouwwinkel kopen, maar… je kunt er ook zelf een maken door een grote champagnekurk aan de muur of de deur te bevestigen. Als dát geen budgettip is…

deurstopper kurk

3. Viltjes voor onder je meubels

Wiebelen je meubels of ben je bang dat ze tijdens het verschuiven krassen veroorzaken op je mooie vloer? Dan kun je viltjes onder de poten plakken. Heb je die niet in huis? Geen nood, je hebt de goedkopere optie waarschijnlijk al in huis. Je kunt kurken namelijk in dunne plakjes snijden en onder de poten van je meubels plakken met lijm. Werkt perfect!

Tip: om te voorkomen dat ze scheuren of afbrokkelen tijdens het snijden kun je de kurk eerst even 10 minuten in een laagje water laten koken. Zo kun je ze zonder problemen in plakjes snijden.

kurk meubelviltjes

4. Open zakken dichtmaken

Hoe maak jij geopende zakken weer dicht zodat de inhoud niet oud wordt? Vouw je ze dicht, plak je ze dicht of heb je er speciale knijpers voor? Dat laatste werkt natuurlijk het beste, maar heb je niet altijd bij de hand. Gelukkig heb je altijd nog de kurk-truc. Snij een wijnkurk (het liefst de plastic variant) voor ongeveer tweederde in de lengte doormidden en voilà: je hebt een perfect manier om bijvoorbeeld je chipszak te sluiten. Al kunnen we ons bijna niet voorstellen dat die niet in één keer op gaat... 

kurk sluiter

5. Plantenlabel van kurk

Zie je door al je planten je moestuin niet meer? Maak plantenlabels van een kurk en een satéprikker! Zo kun je in één oogopslag zien welke plant waar staat.

kurk plantenbordje

6. Stempels van kurk

Stempels zijn gemakkelijk te maken van heel veel dingen. Denk aan aardappels, gummetjes en… kurken!

kurk stempels

Heb je die kurk nog even nodig om je wijnfles af te sluiten?

Maar krijg je ‘m niet meer terug in de hals? Met dit simpele trucje lukt het je wel!

Fotocredits
Headerfoto: Marcelo Leal - Unsplash 
Foto 1: Dollar Store Crafts 
Foto 2: Architecturedsgn
Foto 3: Martha Stewart  
Foto 4: Instructables
Foto 5: Shine Your Light Blog 
Foto 6: This Heart of Mine Blog

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4032

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven