Huis
Tuin
Video

DIY: Barndeur - maar dan in huis

DIY
Een stoere, landelijke deur hoeft heus niet alleen in de tuin te pronken. Je kan 'm ook gewoon naar binnen halen! Maak zelf een schuurdeur van steigerhout, geef 'm een likje beits en hang 'm op aan een robuuste reling.

Zo'n barndeur is niet alleen decoratief en origineel, maar ook heel praktisch. Omdat je geen rekening hoeft te houden met de draaiing van de deur, heb je veel meer mogelijkheden bij het inrichten van een kleine ruimte. Maar ook in een grote ruimte komt de stoere deur goed tot z'n recht. Je kunt een 'm eenvoudig zelf maken; wij gebruikten steigerhout en een 

Wat heb je nodig?

  • 8 x planken onbehandeld steigerhout 250 x 19,5cm 
  • Schuifdeursysteem
  • Zijdeglans transparante vloerlak 2,5 L; wij gebruikten warmwengé van Rambo en kwast
  • Eventueel ondergeleiders voor extra stabiliteit
  • Boor en schroeven (Tip: gebruik schroeven met een stoere uitstraling)
  • Waterpas
  • Lineaal
  • Potlood

Stap 1

Zaag de planken op de juiste maat. Leg er 5 naast elkaar op je werktafel. 

Stap 2

Maak dan twee kleine dwarsbalkjes en leg die er bovenop, met de bolle kant naar boven. Door deze balkjes vast te maken aan de grotere planken verbind je alle planken met elkaar en komen de planken vast te zitten. 

Stap 3

Zaag de plank die je schuin over de lengte gaat plaatsen. Zaag 'm in de uiteinden schuin af en schroef hem vast.

Stap 4

Je kunt de deur onbewerkt laten en dus niet behandelen. Wij kozen echter voor een donkere beits, zodat de deur lekker opvalt in de woonkamer en wat meer warmte uitstraalt.

Stap 5

Gebruik de waterpas om een rechte lijn voor het ophangsysteem te trekken. Zorg voor een écht rechte lijn, want anders rolt de deur uit zichzelf steeds open of dicht. Boor de gaatjes in de muur en schroef de reling er tegenaan. Met één zo'n reling kun je een enkele deur ophangen met een breedte van 63 of 98 cm. Wil je twee deuren, monteer dan twee railsystemen tegen elkaar aan.

Tipje: Als je nou geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan, kun je zo'n barndeur ook kant-en-klaar kopen. Je kunt ze vinden bij Praxis.

ID: 974

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven