Huis
Tuin
Video

DIY: Beregezellige buitenbar

DIY
Hoe zoet... voor zijn moeder maakt Dave Roelvink samen met Thomas een buitenbar. Zodat moeders gezellig met haar vriendinnen een wijntje kan drinken in de tuin. Wil je weten hoe de mannen deze bar in elkaar hebben gezet? Hier lees je het!

Het maken van deze stoere buitenbar is een vrij grote klus, dus je kan dit het best met z'n tweeën doen. De bar wordt 250cm breed, 150cm diep en de hoogte is achter 190cm en voor 230cm. Het dak zelf is 250cm bij 240cm.

Wat heb je nodig?

 • 16 douglaspalen 68mm x 68mm x 270cm 
 • 6 steigerhouten planken van 210 cm
 • 14 m aan hout wat als raggeltje kan gebruiken
 • 5 damwandgolfplaten 92,8 x 214 cm, grijs
 • Afkortzaag
 • Handcirkelzaag
 • Schroeven
 • Schroeftol
 • Bitjes en boortjes
 • Slotbouten
 • Ringetjes 
 • Waterdichte combidoppen voor de golfplaten
 • 6 plankendragers

Hou tijdens het werken het plaatje hieronder aan met de gekleurde strepen. Zo weet je precies welke balken we bedoelen bij welke stap. 

Stap 1 

Eerst moet je een goede basis leggen voor de buitenbar. De grond moet goed vlak en stevig worden. Dat doe je met zand en tegels. Goed aanstampen en dan is de ondergrond alvast klaar! 

Stap 2

De achterste staanders (rood) zijn 190 cm en de voorste staanders (donkerblauw) zijn 230 cm. Verbind deze balken met de liggers. Die komen op 10 en 100 cm vanaf de grond. Je verbindt de balken met elkaar met slotbouten. Doe dit aan alle zijkanten. Aan de voorkant hou je een stukje over, een meter ongeveer, waar de ingang komt. Maak dit voorste stukje af door nog een kleine staander van ongeveer een meter hoog te maken. 

Stap 3

Maak nu de vakken dicht met golfplaten (geel, alle zijkanten). Verbind aan de dragers eerst een lat/raggeltje van 2 cm aan de voorzijde. Plaats vervolgens de golfplaat, en daar weer tegenaan bevestig je een plint. Zo bescherm je de golfplaat met boren en geef je extra stevigheid tegen de wind, en vliegt de golfplaat er niet uit. 

Stap 4

Maak nu het dak. Monteer eerst de 2 liggers (oranje). Deze zijn 240cm lang en maak je met slotbouten vast aan de staanders. De liggers van het dak (230cm, roze) maak je tussen de liggers vast met lange schroeven. Monteer daarna de golfplaat op het dak.

Stap 5

De bladen voor de bar zijn gemaakt van steigerhout. Kort 3 steigerhouten planken af op 150 cm en maak een Z-vorm. Aan de binnenkant zorg je voor een constructie met 2 staande paaltjes van zo'n 80 cm hoog en 2 liggende van 20 cm die je tegen het muurtje bevestigt. Hier kan de Z-vorm op rusten. Nu heb je een tafeltje gemaakt aan de binnenkant. Aan de voorkant schroef je een driehoekige versteviging vast zodat de bovenste plank van de Z-vorm hierop kan leunen. Monteer het steigerhout met lange schroeven, net als de hangplanken achter de bar. De hangplanken zijn ongeveer een meter breed en maak je vast met plankdragers. Eventueel kan je ook nog een plankje bevestigen op de liggers van de zijkanten, voor een mooie afwerking of voor als je extra spulletjes kwijt wil. 

Hier zie je hoe de rest van het bezoekje aan Dave eruit ziet! 

ID: 824

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven