Huis
Tuin
Video

DIY: zó maak je de betonlook muur van interieurstylist Klaas!

Afgelopen zaterdag namen we in de uitzending een kijkje in het huis van Klaas Hogeweg en zijn zelf bedachte betonlook muur kwam al snel ter sprake. Ben je benieuwd hoe je deze muur zelf thuis kunt schilderen? Hij legt het je graag uit!

Dit heb je nodig

  • Drie kleuren muurverf: zwart, wit en lichtgrijs
  • Een verfroller
  • Een platte kwast
  • Een normale kwast
  • Een verfbak
  • Afplak tape
  • Een oude doek

Zo ga je te werk

Stap 1
Meng de witte verf met een beetje zwarte verf tot het een mooie kleur grijs is, dit wordt de basiskleur van je muur. 

Stap 2
Plak de muur goed af en verf deze één keer met de verf die je zojuist gemengd hebt. Gebruik de platte kwast voor de randen en hoeken en gebruik de roller voor het oppervlak.

Stap 3
Laat de muur een kwartier drogen en pak ondertussen de lichtgrijze verf erbij. Meng deze verf met de kleur die je hebt aangemaakt in stap 1. 

Stap 4
Breng met de normale kwast het mengsel aan op de muur, doe dit grof, er mogen best duidelijke lijnen en vlekken ontstaan.

Stap 5
Maak de verfbak schoon en giet de witte verf in de bak, verdun deze met water. Hoe meer water, hoe minder het effect zichtbaar is, dus meng voorzichtig en naar eigen smaak.

Stap 6
Als de vorige laag nog een beetje nat is kun je beginnen met het aanbrengen van deze laag, dit is na ongeveer 15 minuten. Doop de oude doek in de verf een maak dunne strepen op de muur. Varieer in lengte en dikte voor een echte betonlook.

Stap 7
Veeg nogmaals over sommige stukken met de oude doek, zo creëer je diepte en kleurverschil.

Stap 8
Je eigen betonlook muur is klaar! Vind je de muur nog te donker? Herhaal stap 6 en 7 dan tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Wil je deze techniek graag donkerder toepassen? Kies dan voor donkerdere kleuren verf om bijvoorbeeld het onderstaande resultaat te krijgen.

Nog even over Klaas

Klaas Hogeweg woont samen met zijn hondje Pug in een prachtig herenhuis in Den Bosch.  Hij werkt inmiddels zo’n 10 jaar als zelfstandig interieurstylist, voor restaurants, kantoren en particulieren. Het liefst werkt hij met natuurlijke materialen en kleuren, zijn inspiratie haalt hij uit de reizen die hij maakt naar o.a. Azië.

Ennuh.. als je nu een beetje van Klaas bij jou thuis wilt is dat ook geen probleem! Een aantal jaar geleden startte hij een webshop waar hij samen met zijn zakenpartner de mooiste interieur items verkoopt. Wat je kunt verwachten? Vooral handgemaakte, unieke items, en hoe kan het ook anders - natuurlijke materialen en kleuren.

Wil je een kijkje nemen bij Klaas thuis? Dat kan hier!

Fotocredits
Headerfoto en foto's in artikel: @dutchguy84

Tekst
Lobke Taal

ID: 4370

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven