Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je een superleuk bijzettafeltje van haardhout!

Tom gaat aan de slag met het maken van een bijzettafeltje. Het bijzettafeltje maakt hij met haardhout en staat zowel binnen als buiten superleuk! Wil jij nou ook zo’n gaaf bijzettafeltje? Dat kan! Wij zetten de stappen voor het maken van een bijzettafeltje van haardhout voor je op een rijtje.

Dit heb je nodig:

  • Haardhout blokken
  • Afkortzaag
  • Cirkelzaag
  • Watervast multiplex
  • 4 zwenkwieltjes
  • Schroefjes
  • Polymax montagelijm
DIY: zo maak je een superleuke mozaïek plantenpot, perfect voor jouw kerstboom!
Zelfmaakideeën

1. De basis van de tafel

We beginnen met het maken van de basis van het tafeltje. Zaag met een cirkelzaag uit multiplex 6 vierkanten. Je kunt de vierkanten zo groot of klein maken als je zelf wilt. Lijm en schroef daarna de 6 vierkanten aan elkaar vast zodat je een kubus krijgt, dit is de basis voor je bijzettafel. Wil je de tafel buiten zetten? Kies dan een multiplexsoort die geschikt is om buiten te staan!

2. Verven

Natuurlijk is het doel om de haardhoutplakken straks zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten zodat je het multiplex niet meer ziet. Maar er zullen hier en daar misschien nog wat gleufjes zitten waar het multiplex doorheen te zien is. Je kunt de kubus daarom dus eerst nog verven als je dat mooier vindt!

Stap 3. Haardhout zagen

Tijd om het haardhout erbij te pakken! We gaan nu het haardhout met een afkortzaag in plakken zagen van ongeveer 1 centimeter. Bedenk van tevoren goed hoeveel plakken je ongeveer nodig denkt te hebben zodat je de hele kubus kunt bedekken. Als je genoeg haardhout plakken hebt kun je deze op de kubus lijmen met polymax. Lijm over de gehele kubus de haardhout plakken behalve aan de onderkant, hier komen namelijk de wieltjes.

Stap 4. De wieltjes

Je bent er bijna! Om het bijzettafeltje extra functioneel te maken gaan we nog vier wieltjes onder de bijzettafel zetten. Schroef een zwenkwieltje op elke hoek van de kubus en zorg dat deze stevig vastzitten. Rol de bijzettafel naar jouw favoriete plekje en klaar is kees!

Daphne van Kaam
ID: 9878

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven