Huis
Tuin
Video

DIY: borreltafel in de tuin

DIY
Koude drankjes drinken in de tuin is heerlijk, maar drankjes raken op. Je moet dan naar binnen om weer wat nieuws te halen, maar hoe lekker zou het zijn als je die drankjes gewoon ín je tuintafel kunt bewaren? Maak net zo'n tafel als wij!

We maakten de drankjestafel in de moderne bloementuin in Utrecht. De zinken bak in het midden van de tafel geeft genoeg plaats voor een heleboel ijsklontjes en flessen drinken. 

Dit heb je nodig: 

  • 6 douglashouten planken (zaag je op 200 cm lang en 15 cm breed, en 2 dwarsbalkjes van zo'n 10 cm breed en 70 cm lang) 
  • 2 douglashouten balken (zaag je op 4 x 75 cm hoog)
  • Zinken goot
  • Decoupeerzaag
  • Boormachine en schroeven

Stap 1 

WIj hebben de tafel zelf in elkaar gezet, maar je kan natuurlijk ook een bestaande (picknick)tafel gebruiken. Je haalt er dan het middenstuk tussenuit en zorgt voor dwarsbalken die ervoor zorgen dat de delen weer aan elkaar vast zitten. Wat wij hebben gedaan is de tafel helemaal zelf maken. Hij bestaat uit 6 planken van 200 cm lang 15 cm breed. Het tafelblad bestaat uit 3 planken, waarvan eentje ondersteuning biedt aan de 2 erboven. Dan komt de zinken bak, en dan weer 3 planken. De planken worden aan elkaar verbonden door middel van de tafelpoten en twee dwarsbalken. 

De ondersteunende planken onder het tafelblad zaag je trouwens aan de uiteinden schuin af, zodat je ze niet ziet zitten vanaf de korte zijkant. 

Stap 2

Maar hoe kom je nou aan zo'n zinken bak? Wij hebben 'm op maat laten maken. Je kan 'm laten leveren met de gaatjes erin voor de schroefjes. De zinken bak leunt op de twee dwarsbalken.

ID: 2179

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven