Huis
Tuin
Video

DIY: Coole wigwam voor kinderen

DIY
In de stoere prairietuin van Erik, Ilse en hun dochtertjes Isis en Sara kon een speelplek voor de meisjes niet ontbreken. Daarom bouwde Tom voor hen twee wigwams van hergebruikt hout. Hoe maak je zoiets? Check het filmpje!

Het leuke aan deze speelplekken is dat iedere wigwam er anders uit ziet. Je maakt zo'n wigwam namelijk een beetje uit de losse pols en met hergebruikt hout. Dat maakt 'm extra uniek! Tik oude meubeltjes op de kop bij bijvoorbeeld de kringloopwinkel, waarvan je de laadjes gebruikt. En gebruik planken van een oud tuinmeubel, zoals Tom ook doet in de prairietuin. Hij hergebruikt daardoor het oude schuurtje. 

Dit heb je nodig:
- 4 tamme kastanjepalen van 4,5 meter hoog
- Verschillende soorten en maten plankjes, afhankelijk van hoe breed je de palen uit elkaar zet
- Eventueel wat slotbouten met moertjes en ringetjes
- Boor en schroeven 
- Zaag 
- Eventueel verf

Stap 1
Graaf drie gaten in de grond en zet daar de palen in. Bij een paal van 4,5 meter lang kan je 'm het best 1 meter de grond in zetten. Graaf de palen vervolgens weer goed in met het verwijderde zand. Deze kastanjehouten palen zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Stap 2
Schroef de palen bovenaan aan elkaar vast. Als je voor extra stevigheid wil zorgen, kan je hier ook slotbouten gebruiken. 

Stap 3
Als je de wigwam extra avontuurlijk wil maken, laat je de bodem zweven boven de grond. Hiervoor gebruik je planken die je bijvoorbeeld uit een oud tuinmeubel haalt. Zaag de dragende planken op maat en zorg met een waterpas dat ze recht staan, voordat je ze aan de palen vastboort. 

Stap 4
Nu ga je de vlonder maken. Zaag deze planken ook op maat en maak ronde inkepingen op de plek waar de plank de ronde paal raakt. Zo past de vlonder perfect tussen de palen. 

Stap 5
Sloop oude houten meubels en gebruik daarvan mooie plankjes en onderdelen. Bij de kringloop tik je de mooiste pareltjes op de kop. Juist de verschillende kleuren en stijlen maken de wigwam lekker speels. De plankjes schroef je aan het frame vast; je kan zelf bepalen hoe de wigwam eruit komt te zien! Let er bij deze klus trouwens op dat je niet te lange schroeven gebruikt. Als die uitsteken kunnen kinderen zich eraan pijn doen. 

Voor het trappetje kan je ook gewoon sloophout gebruiken!

Stap 6
Als je wil, kan je sommige plankjes in een leuke kleur verven. Wij hebben dat ook gedaan en kozen rood als accentkleur. Ook hingen we een tof naambordje op; zelfs deze is van sloophout! Echt waar, met oude meubels kan je een hele hoop nieuws maken. 

Stap 7
Leg tot slot een lekker kussentje en dekentje in de wigwam en klaar is kees. Je kan de wigwam trouwens ook als opslagplek gebruiken voor speelgoed. Of je kind kan er in de zomer in kamperen! 

Benieuwd naar de rest van deze stoere prairietuin? Kijk hier!

ID: 688

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven