Huis
Tuin
Video

DIY: creatief aan de slag met pallets

Recycle oude pallets tot nieuw meubilair. Je kunt er allerlei creatieve dingen mee maken. Houten pallets zijn namelijk hartstikke stevig en dus geschikt voor allerlei soorten meubels. Gooi oude pallets dus niet weg of ga op zoek naar oude pallets.

Pallet bank

Leg twee pallets plat naast elkaar en stapel hier eventueel nog een paar pallets op. Je kunt de constructie zo hoog maken als je zelf wil. Vervolgens zet je aan één kant de pallets er recht tegenaan en schroef deze goed vast. Een extra latje aan de achterkant kan geen kwaad. Op deze manier heb je zelf een bank gemaakt van pallets. Het zit helemaal lekker als je hier een matras of kussens op legt. 

Pallet bed

Een bed maken van pallets is ook heel eenvoudig. Je legt verschillende pallets plat op de grond naast elkaar. Je kunt de pallets aan elkaar bevestigen door ze vast te maken met latten. Zorg er wel voor dat je de latjes aan de binnenkant van de pallets bevestigt. Wil je een hoger bed? Dan leg je twee of drie lagen pallets op elkaar. Zorg wel dat je een stevige contructie maakt. Het voordeel van een pallet bed? Buiten het feit dat het goedkoop is en je slaapkamer een stoere look krijgt, lucht je matras ook nog eens heel goed. De latten van de pallets hebben een zelfde ventilerend effect als de lattenbodem van je bed. 

Pallet tafel

Pak er een pallet bij en schuur deze eerst goed op. Verf vervolgens je pallet in de gewenste kleur. Monteer vier wieltjes onder het pallet en je hebt een verrijdbare bijzettafel gemaakt. 

Fotocredits
Headerfoto: Minka2507 - Pixabay
Foto 1: Robin Joshua - Unsplash
Foto 2: Daria Shevtsova - Pexels
Foto 3: Angie - Pexels

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3417

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven