Huis
Tuin
Video

DIY: Denderende DJ-booth

DIY
Retestrak en gloeiend modern: dat is het huis van DJ Jean. Die stijl is in iedere kamer en iedere meubel doorgevoerd. Er is alleen één ding dat mist... Jean zou graag een DJ-booth willen die perfect binnen zijn futuristische huis past. Dus dat gaat 'ie maken, samen met Thomas. Zie hier hoe jij ook zo'n draaitafel maakt!

Het meubel is gemaakt van geverfde MDF-planken, golfplaten voor een futuristische look én glasbouwstenen met LED-lampen erin. Misschien niet de materialen die je verwacht bij zo'n DJ-booth, maar wél de materialen waarmee jij thuis ook aan de slag kunt gaan. 

Hou tijdens het bouwen altijd de werktekening (afmetingen in mm) erbij voor exacte afmetingen, details en een 'plattegrondje' van hoe de booth eruit komt te zien. De maten voor de glasbouwstenen kloppen niet; wij hebben uiteindelijk andere maten stenen gebruikt. Ook hebben wij 3 rozetten gebruikt in plaats van 5. Die rozetten hebben we alleen aan de voorkant gebruikt; aan de achterkant zitten deurtjes.

Wat heb je nodig?

 • 8 MDF-platen 18 mm 244 x 122 cm 
 • 2 Golfplaten 66 x 244 cm
 • 2 Rollen traanplaatfolie 150 x 45 cm
 • Grijze verf in een donkere en lichtere kleur, hoogglans
 • Eventueel zwarte verf voor deksel en zijkanten
 • Roller en kwast
 • Boor (schroeftol) en schroeven
 • Zaag 
 • Houtlijm
 • PVC-buizen 75 mm diameter
 • 3 Rozetten 30 cm diameter
 • 16 Glasbouwstenen; 8 rode en 8 witte
 • 2 LED-strips 1,6 m
 • 4 zwenkwielen met rem hoogte 15,8 cm
 • Schroevendraaier
 • Ratel 
 • Kitspuit
 • Polymax
 • Spuitbus zilveren verf
 • Scharnieren voor de deurtjes
 • Mesje voor traanplaatfolie
 • Eventueel spots 

Stap 1

Eerst maak je het middelste deel van de booth. De twee zijkanten met golfplaat maak je pas later. Van het middelste deel maak je eerst het onderstel van het meubel; de onderkant dus. Op de foto's is het frame al omgedraaid zodat de wieltjes erop kunnen gemonteerd. 

Stap 2

Boor de gaten voor de wieltjes. Bevestig vervolgens de wieltjes met een ratel.

Stap 3

Als de zwenkwieltjes vast zitten, keer je het frame om. Wij hebben het tafelblad even omgedraaid zodat we op het onderstel verder konden werken, zodat het frame niet steeds wegrolt door de wieltjes. Maak de LED-strips vast. Die plakken vanzelf vast, ze worden geleverd met plakstrip.

Stap 4

Je hoeft nu niet meer zo laag te werken, dus je kan het frame op de grond zetten en zo verder werken.

- Zet de glasbouwstenen vast. Doe dat straks ook aan de achterkant. Lijm er kleine MDF-latjes tussen voor een mooie afwerking en stevigheid. 

Stap 5

Zaag de voorkant op maat: 170 cm breed en 69,5 cm hoog. Maak ook 3 balkjes van 170 cm lang en ongeveer 4 cm breed en maak deze ook vast aan de voorkant. Zorg dat er 7,5 cm tussen zit, zodat de PVC-buizen er tussen passen. En zorg dat tussen de twee setjes ook weer 36 cm zit, zodat je er boven 2 hebt en onder 2. Daar tussenin komen straks de rozetten. Dit doe je straks ook aan de achterkant. 

Zaag de delen voor de zijkant. Die zijn 80 cm breed en 82,6 cm hoog. Maak ze vast op het frame. 

Stap 6

Maak nu de deurtjes voor de achterkant. Deze zijn allebei 54,5 cm breed en 32 cm hoog. Maak ook gaten in de deurtjes, zodat je ze kan openen. Doe dat met een gatenboor. Schroef scharnieren vast aan het deurtje en maak het deurtje daarmee vast aan de hoeken van het frame. Zorg ook voor een lat onder deze deurtjes van 170 cm breed en 9,3 cm hoog. Hier maak je straks de PVC-buis met de latjes aan vast. Boven de deurtjes komt een lat met dezelfde afmetingen.

Tussen de deurtjes in zit nog een stuk ruimte. Deze vul je op met een plankje dat er precies tussenpast. Bevestig het plankje met latjes aan de boven- en onderkant. Je hebt nu de achterkant gemaakt. 

Stap 8 

Maak nu een bovenkant en een omlijsting daarvoor. Vergeet niet een gat voor de bekabeling in de tafel te maken. En laat een gleuf open waar de eventuele deksel in kan. Optioneel kan je dus een deksel maken die verzonken in de booth kan liggen. Maak 'm even breed als het middelste deel van de booth: de deksel zelf is 170 cm en dan 2x 1,8 cm zodat 'ie op de zijkanten rust, dus 173,6 cm, bij 80 cm. Het 'klepje' is 9,5 cm. Om precies te kijken hoe het in elkaar zit, zie de werktekening. 

Schilder het frame, en geef de deksel eventueel een andere kleur. 

Stap 9

Maak de zijkanten voor de draaitafel; dit zijn 2 bakken die naar boven toe schuin aflopen in de breedte. Pak ook de werktekening erbij. Bovenaan zijn de bakken 40 cm breed en onderaan 20, en ze zijn 109,5 cm hoog. De totale breedte is hetzelfde als de breedte van de booth: 90 cm. Maak 4 delen golfplaat op maat (het loopt schuin af, dus maak verschillende maten) en spuit deze zilver. Snij vervolgens het traanplaatfolie op maat (40 bij 90 cm) en bevestig deze delen bovenop de bakken. Bevestig de zijkanten aan de rest van het frame zodra ze helemaal af zijn. 

Stap 10 

Zaag de PVC-buizen op maat: ze moeten 170 cm lang zijn. Spuit ze zilver. Lijm ze vast tussen de latjes; 2 aan de voorkant en 2 aan de onderkant. 


Stap 11

Verf de rozetten. Wij hebben een lichtere grijs gebruikt dan de rest van het meubel. Plak ze vast met lijmpistool aan de voorkant. Om er zeker van te zijn dat ze allemaal netjes op dezelfde hoogte zitten, kan je een stukje hout vanaf de onderkant neerzetten. 

Op de zijkanten kan je eventueel nog spots plaatsen, zoals wij ook hebben gedaan. 

Je draaitafel is klaar! Meer zien bij DJ Jean thuis? Klik hier!

ID: 765

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven