Huis
Tuin
Video

DIY: een kapstok zelf maken van gaatjesbord

Bij binnenkomst struikel je over de rondslingerende schoenen en breek je bijna je nek over de berg jassen en tassen. Het is tijd om daar wat aan te gaan doen. Met deze DIY gaatjesbord kapstok komt er een einde aan de chaos in je leven. Je maakt hem in 7 simpele stappen en wanneer je hem af hebt, ben je de trotse eigenaar van een uniek organisatie kunstwerk dat in elke ruimte tot zijn recht komt. Laten we beginnen!

Benodigdheden:

  • een idee over het formaat en aantal plankjes
  • multiplexplaat van ongeveer 2 cm dik (formaat eigen keuze)
  • houten stok met een doorsnede van ongeveer 2 cm (lengte afhankelijk van hoeveelheid haakjes)
  • decoupeerzaag of handzaaggaten
  • boor
  • schroevendraaier
  • schuurpapier
  • rolmaat
  • potlood
  • muurpluggen en schroeven

Stap 1

Laat de multiplexplaat op maat zagen in de bouwmarkt of zaag hem zelf. Schuur vervolgens de randen zodat je geen splinters krijgt.

Stap 2

Bepaal waar je de haakjes en planken in het bord wilt hebben. Ga bijvoorbeeld voor 4 cm van de kant en 4.5 cm tussen de gaten. Markeer deze met potlood.

Stap 3

Boor gaten op de gemarkeerde plaatsen. Kies je boordikte zorgvuldig want anders boor je door de plaat heen en dat willen we niet.

Stap 4

Bepaal de lengte van je houten haakjes en teken ze op de stok af. Een leuk idee is om ook kortere stukjes te zagen die als haakjes gebruikt kunnen worden. Hiervoor kan je een decopeerzaag gebruiken en een verstekbak maar mocht je dat niet in huis hebben, dan lukt het ook prima met een handzaag (pas wel op je vingers). Schuur ook hier de zaagrandjes even op.

Stap 5

Als je de plankjes nog niet op maat had laten zagen in de bouwmarkt, is dit het moment om ze zelf even te zagen. Schuur ook hier de randen weer glad.

Stap 6

Kies een leuke plek in je huis waar je je nieuwe bord wilt hebben hangen en boor gaten in de muur met de boormachine. Steek vervolgens de juiste pluggen in de gaten (zeer belangrijk, laat je adviseren in de bouwmarkt als je hier niet zeker van bent). Boor ook twee gaten in het bord (deze keer wel er helemaal doorheen) en schroef de kapstok aan de muur.

Stap 7

Geniet van je opgeruimde huis!

Ben je nou echt geen held met de boormachine maar vind je dit wel een supertof idee? Ga dan eens op zoek naar een hardboard bedplaat, dit is een multiplex plaat met voorgeboorde gaten. Het ziet er misschien een stukje minder leuk uit maar functioneel blijft het zeker.

ID: 3098

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven