Huis
Tuin
Video

Maak je eigen ansichtkaart: dit zijn 3 leuke en makkelijke ideetjes

Als iemand jarig is, stuur je vaak via Facebook een berichtje en dat vind je het wel prima. Maar zeg nou zelf: het is eigenlijk toch veel leuker om een kaartje te ontvangen in je brievenbus? En het allerbeste is natuurlijk een zelfgemaakte ansichtkaart. Wij geven je drie ideetjes die supermakkelijk zijn!

Beterschap

Als iemand ziek is, is het éxtra fijn om lief te zijn voor hem of haar. Stuur daarom een kaartje, om beterschap te wensen en te laten weten dat je aan diegene denkt. 

Dit supersimpele ontwerp heeft ons hart veroverd: plak een pleister op een leeg kaartje of vouw een stuk papier dubbel. Maak van de pleister een grappig poppetje en je bent klaar.  Voor de creatieveling: je kunt 'm natuurlijk nog opvrolijken met ballonnetjes, zoals hieronder.

Ik vind je lief

Is er iemand jarig? Is het Valentijnsdag? Of wil je jouw lievelingspersoon zomaar verrassen met een kaartje? Dan is dit hartje perfect! 

Teken op een stukje karton of stevig papier met potlood een hartje. Maak vervolgens met een naald een aantal gaatjes op de lijn. Gum het potlood weer uit, maak in het midden een groter gat en pak een stuk garen erbij. Het enige wat je nu hoeft te doen, is vanuit het midden naar elk buitenste gaatje een stukje garen te spannen. Supermakkelijk, maar erg leuk!

Geboortekaartje van knoopjes

Je hoeft geen Picasso te zijn om hier iets leuks van te maken! Zoek een aantal leuke knopjes bij elkaar en plak ze op een kaartje. Geef ze een lichaampje en maak het af met een tekstje. 

Heb je nou geen mooi handschrift? Dan zijn stempels echt wat voor jou!

Fotocredits
Headerfoto: Annie Spratt - Unsplash
Foto 1: Avid Book Reader
Foto 2: Decoration destination
Foto 3: Not on the Highstreet

Tekst
Lotte Wullems

ID: 4209

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven