Huis
Tuin
Video

DIY: gedroogde bloemen inlijsten

Je hebt de meest prachtige bloemen in je tuin groeien, of je hebt ze ontvangen in een mooi boeketje. Zonde dat ze niet voor eeuwig zo mooi blijven, toch? Met deze oplossing hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Benodigdheden

  • Bloemen
  • (Glazen) fotolijst
  • Keukenrol of vloeipapier
  • Plat en zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een boek

Stap 1

Zorg dat de bloemen die je in wil lijsten schoon en droog zijn. Knip overtollige takjes af. Leg de bloemen voorzichtig tussen twee vellen keukenrol of vloeipapier.

Stap 2

Leg de bloemen en vellen keukenrol of vloeipapier onder het zware voorwerp, of tussen de bladzijden van het boek. Leg er meer boeken op voor extra druk. Laat de bloemen zo’n drie weken drogen. Wanneer de weken voorbij zijn, haal je de bloemen voorzichtig tussen het papier uit.

Psst...
Wist je dat dit veel sneller kan? Hoe? Je leest het hier

Stap 3

Wanneer je een glazen fotolijst hebt, kun je deze open maken en de bloemen er voorzichtig op plaatsen zoals jij dat wil. Voor een normale fotolijst kun je het beste de bloemen voorzichtig met een beetje lijm op een stuk papier plakken, en deze in de lijst doen.

Meer bloemen?
Deze bloemen zijn razendsnel uitgebloeid (en dat is waanzinnig mooi).

Fotocredits
Headerfoto: Sharon McCutcheon – Unsplash 
Artikelfoto’s: Lily Ardor 

Bron:  Seasons

Christa Koeyvoets
ID: 7967

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven