Huis
Tuin
Video

DIY: Hippie-parasol

DIY
Deze hippie-parasol maak je van hout, cement, kleurstof en wat oude dekens. Het hoeft allemaal niet te strak, want dat is juist lekker hippie!

Wij maakten deze bijzondere parasol in de hippie-tuin in Hoofddorp.  Het is even een karweitje, maar dan heb je wel iets heel unieks. 

Dit heb je nodig: 

  • Een paal, wij gebruikten robinia-hardhout 
  • Paaltjes en staal voor de hoed 
  • Boormachine en schroeven
  • Handgrondboor
  • Doeken, zoals paarden- of verhuisdekens of handdoeken
  • Cement en spullen om te mengen
  • Kleurstof

Stap 1

Maak een gat in de grond met de handgrondboor. De paal moet er ongeveer voor 1/3e in. 

Stap 2

De constructie voor de 'hoed' van de parasol kan je bij een constructiebedrijf laten maken als je het lastig vindt om aan staal te komen of om hiermee te werken. In ieder geval bestaat deze hoed uit 3 ringen van staal en een houten cirkel als bovenkant. De stalen cirkels monteer je aan de houten paaltjes met kleine ringetjes. Je schroeft de constructie van bovenaf vast op de paal met een paar stevige schroeven. De ondersteunende schoren zijn paaltjes die in de lengte zijn gehalveerd. 

Stap 3

Vorm nu het cementmengsel, en voeg de kleurstof toe. Meng het goed, zodat het een dun goedje wordt. Zo is het makkelijker om de doeken erin te dopen. 

Stap 4

Doop nu stuk voor stuk de doeken in het gekleurde mengsel. Zorg dat ze goed doordrenkt worden en je geen enkel stukje overslaat. De dekens moeten trouwens dik genoeg zijn, zodat ze het cement kunnen 'dragen'. 

Stap 5

Hang de doeken over de parasol. Ze zijn goed zwaar geworden. Leg de doeken meteen hoe je ze wil, want straks worden ze keihard. Je hoeft ze niet vast te maken, want ze zullen nu gaan opdrogen en dan kunnen ze geen kant meer op. Pas als de doeken helemaal droog zijn, zie je goed welke kleur ze hebben. 

Creatief met cement

Je bedenkt het niet zo snel hè, zoiets maken met cement? Maar je kan dus een heleboel leuks maken van dit materiaal. We hebben even wat voor je gespeurd en hieronder geven we wat ideetjes. 

1. Cement-blad 
(Bron: Pinterest)

2. Handjes-pot
(Bron: zie hier)

3. Stoere kaarsenhouder
(Bron: Love Create Celebrate)

ID: 2185

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven