Huis
Tuin
Video

DIY: Industriële werkplek

DIY
Dit bureau is een hele stoere: gemaakt van metaal en stevige houten platen. Hij heeft niet alleen een werkblad, maar ook stellingen aan beide zijkanten. Wij leggen uit hoe je zoiets maakt.

Thomas maakt deze stoere werkplek met jumbo-rekken van Praxis. De werkplek past perfect in het chillhonk. De rekken of stellingen dienen als basis en door een slimme opstelling maak je er een bureau of werktafel aan vast. 

Wat heb je nodig?

  • 3 Stellingen/jumbo-rekken
  • 2 Planken voor het tafelblad; beide 1800 x 400 mm 
  • 4 Vuren balken 44 x 44 mm / 2100 mm
  • Boor en schroeven
  • Zwarte verf en verfspullen
  • Zwarte spuitlak
  • Accuboor
  • Meetlint
  • Potlood

Stap 1 

Zet de jumborekken in elkaar. Hoe dat moet, lees je in de handleiding die bij de rekken wordt geleverd. Het is in ieder geval niet moeilijk; je kan de onderdelen gewoon in elkaar schuiven en hebt er geen boutjes of moertjes voor nodig. Mochten de rekken te lang zijn, dan kun je de bovenkanten afslijpen- of zagen. 

Stap 2 

Wij hebben de rekken zwart gespoten. Hoeft natuurlijk niet per se. Spuit niet te dik: dan krijg je zakkers. Je zult een paar lagen moeten spuiten voordat het dekkend wordt. 

Stap 3

Als de stellingen staan, kun je het bureau maken. Zet daarvoor eerst twee kleine stellingen in elkaar. Deze maak je van de onderdelen van één stelling. Daar maak je dus twee kleintjes van. Thomas maakt deze lage rekken op 75 cm hoog, maar je kunt de hoogte natuurlijk zelf bepalen. 

Stap 4 

Het werkblad van het bureau maak je vast op deze lage stellingen. Het steekt eigenlijk uit. Gebruik voor het werkblad de vuren balken en maak daarvan een frame. Dat frame is 180 cm lang, zodat het precies op de 2 rekken past. De breedte van het werkblad is 80 cm. Zaag hem vast tegen de muur. Zet voor de stevigheid een balkje onder het frame, tegen de stelling aan zodat je 'm niet goed ziet. Verf het hout zwart. 

Stap 5 

Zaag de planken voor het werkblad op maat als ze dat nog niet zijn (180 cm lang en beide 40 cm breed) en schroef ze vast op het frame. 

Extra idee

Maak een peg board. Boor gaten in een plank hout op gelijke afstand en gebruik stukken rondhout of ijzerdraad als haakjes of plankendragers. Zo’n bord bevestig je aan de zijkant van het rek voor nog meer praktische opbergruimte.

ID: 1011

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven