Huis
Tuin
Video

DIY: Italiaans tuintje met Pauline Wingelaar

DIY
Wat is er heerlijker dan een gezellig Italiaans tuintje? We maakten een borderbak in Italiaanse stijl; een echte blikvanger in de tuin.

De tuin van Pauline Wingelaar toverden wij om tot een Italiaans tuintje. Zo werd er onder andere een zonnedoek opgehangen met gezellige lampjes en Italiaanse planten neergezet, zoals de buxus en Toscaanse jasmijn. Aan de grote tafel met heerlijke stoelen kan het hele gezin genieten van pizza's en pasta's. Hiernaast werd er een borderbak gemaakt met steenstrips aan de voorkant. Deze borderbak is de blikvanger van dit Italiaanse tuintje. Hieronder lees je hoe je zelf zo'n borderbak maakt. 

Je kunt de bak natuurlijk zelf zo groot of zo klein maken als je wil.  In basis heb je voor de borderbak het volgende nodig: 

  • Betonplex 
  • Bouwplaat
  • Snellijm
  • Voegmiddel voor steenstrips
  • Steenstrips 
  • Gereedschap
    • Schroefboor
    • Roestvrijstalen schroeven

Stap 1

De basis van de bak wordt gemaakt van betonplex. De eerste stap is dan ook om dit op maat te zagen. Zet vervolgens de bak in elkaar door roestvrijstalen schroeven te gebruiken. 

Stap 2

Op de voorkant van de bak komt een bouwplaat. Deze bouwplaat moet ook eerst op maat worden gemaakt. Deze heeft dan dus hetzelfde formaat als de voorkant van je bak  Hierna kun je de bak insmeren met snellijm en de plaat er op plakken. 

Stap 3

Op de bouwplaat plak je vervolgens de steenstrips. Dit is even een puzzeltje, maar het resultaat mag er zijn. Wat heel belangrijk is, is dat je deze steenstrips er niet op plaatst bij een temperatuur onder de 5 graden. Dan gaan ze snel loslaten. Hou hier dus rekening mee. 

Stap 4

Afvoegen en klaar is je bak! Gebruik voor het afvoegen een voegmiddel voor steenstrips. 

Eindresultaat

Voor een extra Italiaans tintje vul je de bak met Italiaanse planten. Zo kun je er onder andere Toscaanse jasmijn, lavendel, olijf en buxussen in plaatsen. 

ID: 2350

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven