Huis
Tuin
Video

DIY: Zo maak je een kaars van een sinaasappel

Ben je op zoek naar een kaars zonder chemicaliën en gekke ingrediënten? Dan hebben wij een DIY voor jou! Met een sinaasappel maak je namelijk gemakkelijk een natuurlijke, lekkere ruikende kaars!

Zo maak je een echte sinaasappelkaars

Hier heb je helemaal niet veel voor nodig. Het enige wat je moet hebben is een sinaasappel, wat olie, een mes, een lepel en natuurlijk vuur!

  • Stap 1: Snijd de schil van de sinaasappel door de helft. Pas op dat je hiermee niet de vrucht doorsnijdt. Dat maakt de volgende stap namelijk lastiger.
  • Stap 2: Haal de schil voorzichtig met een lepel van de vrucht af. Het is belangrijk dat je de schil niet scheurt! Want dan kun je hem niet meer gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk dat het 'steeltje' wat binnenin de vrucht zit, aan de schil blijft zitten. Dit wordt namelijk het aansteeklont
  • Stap 3: Vul ongeveer een kwart van de schil met een olie naar jouw keuze. Dit kan olijfolie of zonnebloemolie zijn of je kiest voor een essentiële olie met een lekkere geur.
  • Stap 4: Wacht een tijdje zodat ‘het lontje’ de olie kan absorberen.
  • Stap 5: Als het lont de olie heeft geabsorbeerd kun je de kaars aansteken. Dit lukt meestal niet meteen. Houd daarom voor 2-3 minuten een vlammetje bij de lont. Zo wordt de lont droog en kun je hem makkelijker aansteken.
sinaasappel kaars

Een waxinelichthouder

Je kunt ook een mooie waxinelichthouder maken van je sinaasappel! Hoe? Dat kun je zien in onderstaand filmpje. In principe is het hetzelfde als de kaars, alleen heb je het steeltje niet nodig. Ook kun je in het filmpje zien hoe je een mooi dekseltje kan maken voor je kaars.

Sinaasappels voor de vogels

Heb je nog meer sinaasappels over? Help er dan de vogels mee met deze leuke DIY!

Fotocredits
Headerfoto: Wikihow
Foto 1: Guide Astuces

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4134

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven