Zo maak je een echte sinaasappelkaars
Hier heb je helemaal niet veel voor nodig. Het enige wat je moet hebben is een sinaasappel, wat olie, een mes, een lepel en natuurlijk vuur!
- Stap 1: Snijd de schil van de sinaasappel door de helft. Pas op dat je hiermee niet de vrucht doorsnijdt. Dat maakt de volgende stap namelijk lastiger.
- Stap 2: Haal de schil voorzichtig met een lepel van de vrucht af. Het is belangrijk dat je de schil niet scheurt! Want dan kun je hem niet meer gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk dat het 'steeltje' wat binnenin de vrucht zit, aan de schil blijft zitten. Dit wordt namelijk het aansteeklont
- Stap 3: Vul ongeveer een kwart van de schil met een olie naar jouw keuze. Dit kan olijfolie of zonnebloemolie zijn of je kiest voor een essentiële olie met een lekkere geur.
- Stap 4: Wacht een tijdje zodat ‘het lontje’ de olie kan absorberen.
- Stap 5: Als het lont de olie heeft geabsorbeerd kun je de kaars aansteken. Dit lukt meestal niet meteen. Houd daarom voor 2-3 minuten een vlammetje bij de lont. Zo wordt de lont droog en kun je hem makkelijker aansteken.