Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je in 4 stappen zelf een katten krab tipi

Wanneer jouw kat je stoelen en banken kapot krabt is het tijd voor een krabpaal in huis. Zo zorg je ervoor dat jouw meubels heel blijven en je kat lekker kan blijven krabben. Maar een krabpaal is eigenlijk maar ouderwets, maakt daarom zelf een katten krab tipi.

Wat heb je nodig?

  • 3 mulitplex platen (1x 30x30, 2x 30x60)
  • 8 schroeven
  • Boormachine
  • Zaag
  • Tacker
  • (Oud) tapijt (2x 30x50cm)

Stap 1

Zaag de multiplex platen op maat. De onderste plank wordt 30 x 30 centimeter. De andere twee planken worden 30 x 60 centimeter.

Stap 2

Zaag in de twee lange planken gelijke inhammen in de plank. Op deze manier kun je de twee planken in elkaar schuiven en kunnen ze zonder steun blijven staan.

Stap 3

Maak vervolgens de onderste plank vast tussen de twee staande planken in. Schroef vanaf de buitenkant van de lange planken in de dikte van de onderste plank. Dit wordt de bodem van de tipitent en geeft op deze manier meer steun aan de tent. Wanneer je kat dan bovenop klimt stort de tipi niet zomaar in.

Stap 4

Bekleed vervolgens de tweezijkanten met een oud stuk tapijt. Je kunt het tapijt het beste vastzetten met een tacker. Zo kan je kat spelen in de tipi en aan de zijkanten krabben.

Fotocredits
Anouk Prose

Tekst
Annemiek lenting

ID: 3408

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven