Huis
Tuin
Video

DIY: 3x zo maak je zelf de leukste kinderkapstokken

In de hal is het altijd handig om een kapstok te hebben speciaal voor de kinderen. Hier kunnen ze handig bij en zo liggen de jassen niet door de hele gang. Wist je dat je deze eigenlijk heel makkelijk zelf kunt maken? En dan ook nog eens op een superleuke manier!

Kapstok met wilde dieren

Is jouw kind helemaal dol op wilde dieren en wil hij of zij het liefst een jungle kamer? Dan is deze DIY echt iets voor jou! Het is heel gemakkelijk te maken. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een mooie plank, witte verf en witte haakjes.

Als je het lastig vindt om deze diertjes zo uit je losse pols te tekenen en schilderen, kan je op deze website een sjabloon kopen. Dan is het alleen nog maar een kwestie van overtrekken, haakjes erop vast maken en klaar is kees! Zo heb je een kapstok die leuk is voor je kind, maar hij misstaat ook niet in je interieur.

6x geweldig dierlijk aan je wand
Huis

Kapstok van plastic diertjes

Omdat veel kinderen gek zijn op dieren, hebben we nog een DIY voor een dieren kapstok. Deze is alleen niet van verf, maar van echte plastic diertjes! Zoek wat speelgoeddieren op waar je kind niet meer mee speelt, of koop er bijvoorbeeld een paar bij de kringloop.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar snijd de dieren door de helft en spuit ze allemaal in één kleur. Dit verschilt natuurlijk wat het beste past bij jouw interieur. Nu kun je kiezen of je voor de achterkant van de dieren gaat, of juist voor de koppen. Plak de dieren naast elkaar op een houten plank en de kapstok is af! 

Playmobil kapstok

Deze kapstok is ook van speelgoed gemaakt, maar dan nét even anders. Hij is namelijk gemaakt van Playmobil poppetjes! Ook dit is makkelijk zelf te maken. Zaag een houten plank uit en zaag daarna in diezelfde lengte een latje die er precies oppast. Op dit latje komen de Playmobil poppetjes te zitten, dus zorg er wel voor dat het latje niet te breed is en dat de voetjes van de poppetjes wel uitsteken. Plak de Playmobil poppetjes met stevige lijm op het latje en dan is de kapstok klaar om er jassen aan te hangen! 

Fotocredits

Headerfoto: Thuisinterieur
Foto 1: Thuisinterieur
Foto 2: Worldmarket
Foto 3: Bij boef en mop

Alieke van Rijn
ID: 10044

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven