Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je een kledingrek van een oude tak

Van een tak een kledingrek maken: Mooi, simpel én duurzaam! Maak een boswandeling en neem een mooie grote tak mee naar huis. Met de tak en de instructies hieronder heb je binnen een handomdraai een nieuw kledingrek, die ook nog eens vriendelijk is voor je portemonnee!

Dit heb je nodig

  • Een grote, stevige tak
  • Touw
  • Haakjes
  • Een zaag
  • Een boor (indien je geen gipsplafond hebt)

Stap 1

Dit is de leukste stap: haal een frisse neus en ga op zoek naar een mooie tak. Perfect hoeft hij niet te zijn, kronkels zijn juist leuk! Let er wel op dat de tak niet te dik is, er moet nog een kledinghanger omheen passen. Het is sowieso handig om een meetlint mee te nemen, dan weet je ongeveer welke tak het beste in jouw kamer past.

Stap 2

Als je een geschikte tak hebt gevonden, laat deze dan eerst goed drogen. Leg hem een paar dagen naast de verwarming en zaag hem eventueel op maat.

Stap 3

Wikkel het touw om de uiteinden van de tak en bepaal waar je kledingrek komt te hangen. Als je een gipsplafond hebt kan je hier gewoon haakjes in draaien, anders moet je eerst even een klein gaatje boren. Check of de haakjes goed vastzitten en knoop dan te touwen vast op de gewenste hoogte.

Je kledingrek is klaar! Dat was makkelijk hè?

Meer DIY's? Klik dan hier!

kledingrek stok tanja

Fotocredits
Headerfoto: @tanjavanhoogdalem - Instagram
Foto 1: www.stylizimoblog.com
Foto 2: @tanjavanhoogdalem - Instagram

Tekst
Lobke Taal

ID: 4239

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven