Huis
Tuin
Video

DIY koperen radiator

Badkamer
De kleine badkamer van Sander en Margriet mag op de schop! Eén van de wensen is een nieuwe radiator, aangezien de oude de helft van de douchehoek in beslag neemt. Thomas kiest voor een stoere do-it-yourself oplossing!

Namelijk, een radiator van koperbuis! Koper is naast makkelijk te verwerken ook nog eens een stoere trendkleur! Thomas kiest ervoor de radiator een soort ‘ladder’-idee te geven zodat er eenvoudig een stel handdoeken tegelijk aan op kunnen worden gehouden. Hij gebruikt hier 22mm koperbuis en 22mm koppelingen voor. Maar wat zijn de stappen?

Stap 1
Teken op een oude plaat hout de radiator op maat uit. Deze tekening dient als mal voor alle onderdelen. Leg alle messing koppelingen, zoals t-stukken en hoek stukken, uit op de mal. Je kunt nu van de koperbuizen  alle tussenstukken maken. Gebruik een scherpe pijpensnijder en houdt rekening met de diepte van de sokken in de koppelstukken.

Stap 2
Pas alle stukken nu in elkaar om ervoor  te zorgen dat je alles goed op maat hebt. Schuur dan per buis het gedeelte in de sok. Na het schuren smeer je de geschuurde delen in met soldeervloeistof en zet je het geheel weer in elkaar.

Stap 3
Nu kun je per koppeling gaan solderen. Verhit de koppeling en niet de buis. Het is heet genoeg als het tin mooi om de koppeling vloeit. Was met koud water alle solderingen schoon van het soldeervloeistof.

Stap 4
Koppel nu de 22mm puntstukken op de uiteinden om de radiator straks aan de aan- en afvoer te kunnen aansluiten. Vergeet bij de aanvoer de radiatorkraan niet. De volgende stap is, poetsen! Tot de radiator pijn aan je ogen doet. Sluit de boel nu aan met koperen muurbeugeltjes 22mm. Geniet van een warme badkamer!

ID: 178

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven