Huis
Tuin
Video

DIY: Ligbed voor in de tuin

DIY
Met het voorjaar in zicht kan je stiekem al gaan wegdromen over fijne lente-avonden. Lekker relaxen in je tuin, drankje erbij... En hoe kan dat beter dan op een heerlijk ligbed? Hier lees je de werkbeschrijving.

Wij maakten dit ligbed, ook wel een daybed, tijdens ons bezoekje aan Marc de Hond. We gebruikten hardhouten planken en balken, en fijne zit- en rugkussens. 

Wat heb je nodig?

  • Hardhouten balken ('2 bij 3-balken''): 44 x 70 mm, ongeveer 45 strekkende meter.
  • Hardhouten planken: 18 x 140 mm, 44 stuks van 180 cm lang. 
  • Boor en schroeven
  • Afkortzaag

Stap 1

Het ligbed wordt 180 cm breed en 240 cm lang. Het frame zelf is vierkant, 180 bij 180, maar door de schuine rugleuning wordt het ligbed nog wat langer. Maak eerst de zijkanten van het frame uit de hardhouten balken. Deze 4 zijkanten lijken op trappetjes en zijn allemaal hetzelfde: 180 cm lang en 55 cm breed (het ligbed is dus ook 55 cm hoog). Deze trappetjes bestaan uit 2 lange liggers en 4 korte staanders. Verbind ze met elkaar met schroeven. Vergeet niet om alles ook voor te boren.

Stap 2

Zaag en bevestig nu 2 liggers die zorgen voor extra stevigheid in het tuin bed. Deze zijn ook 180 cm lang.

Stap 3

Maak nu de rugleuning. Deze bestaat uit 2 lange liggers van 180 cm, 2 korte liggers van 60 cm, 2 staanders van 100 cm en dan nog de 2 schuine delen die ongeveer 55 cm lang zijn. 

Stap 4

Schroef nu de planken vast aan het frame, waardoor je hem helemaal 'dichtmetselt'. Let op het extra plankje bovenop de rugleuning, waardoor je een klein plateautje krijgt van zo'n 15 cm breed. 

Stap 5

Nu hoef je alleen nog maar wat kussens toe te voegen en je bent klaar! Afwerken van het hout hoeft namelijk niet; het is hardhout, wat goed tegen allerlei weersomstandigheden kan. 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena

MET DANK AAN
Capi
Citroën Nederland
Engelbert Strauss B.V.
No Fruit

ID: 2296

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven