Huis
Tuin
Video

DIY: nooit meer vlekken op je tafel met deze zelfgemaakte onderzetters van klei

Ben jij die lelijke kringen op je mooie tafelblad helemaal zat, maar heb je de perfecte onderzetters nog niet gevonden? Ga zelf aan de slag met het maken van onderzetters. Zo weet je zeker dat ze matchen met jouw interieur.

Wat heb je nodig?

  • Zelfhardende kei
  • Vernis
  • Kwasten
  • Acrylverf
  • Glas
  • Hobbymes
  • Deegroller

Stap 1

Rol met de deegroller de klei uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Hoe dikker je de klei houdt, hoe langzamer deze droogt. Maak de plak niet te dun, dan breekt de klei te snel.

Stap 2

Zet een glas op z’n kop op de klei en snij met een mesje langs de rand. Zo heb je een perfect rondje.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de onderzetter vierkant te maken. Ga dan aan de slag met een liniaal. 

Stap 3

Laat de klei goed uitharden en versier deze met acrylverf. Je kunt zelf mooie patroontjes schilderen, of verfdruppels spatten voor een speelse look zoals op de foto hieronder. Laat vervolgens alles goed drogen.

Stap 4

Werk de onderzetter af met vernis. Dit zorgt ervoor dat de klei en de verf bestand zijn tegen vocht. Zo veeg je niet zomaar de verf eraf wanneer je je drinken op de onderzetter morst, wel zo handig.

Stap 5

Geniet van je drankje, zonder kringen op het tafelblad achter te laten.

Fotocredits
Headerfoto: Job Savelsberg - Unsplash 
Foto 1:  Sostrene Grene

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3345

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven