Huis
Tuin
Video

DIY: Oergezellige buitenbank

DIY
Rapper Yes-R kan weer lekker relaxen in zijn tuin: samen met Tom maakte hij een heerlijke zithoek. Het bankje geeft de tuin meteen een warme, gezellige sfeer. Hier lees je hoe je 'm maakt!

De zijkanten van de bank zijn versierd met mooie, gekleurde tegels. De bovenkant maak je van geschaafd of geschuurd douglashout. 

Wat heb je nodig?

  • Hardhouten multiplex 122x244cm 18 mm dik
  • Grondverf (voor buiten)
  • 10x raggelhout douglas 45x75x300cm
  • 12x douglas plank 2,2x20x200cm (geschaafd, want dan hoef je niet te schuren)
  • Schroeven en boor
  • Polymax
  • (Portugese) tegels van 20x20cm, wij gebruiken deze

Stap 1 

Maak het frame van raggelhout. Deze balkjes zaag je op maat volgens de tekening die je hierboven ziet. Maak eerst twee losse bankjes, en schroef ze daarna aan elkaar. Nu heb je één groot frame. 

Stap 2

Zet de multiplex platen in de grondverf. Als ze droog zijn, zaag je ze op maat. Ook die maten kan je weer vinden in de tekening. Schroef ze vervolgens vast op het frame. Bij de achterkanten van de bank hoef je dat niet te doen, want die zie je toch niet.Het makkelijkst is trouwens om het frame even te kantelen, zodat de voorkant bovenop ligt. Zo kan je de platen en de tegels gemakkelijker vastmaken.

Stap 3

Bevestig de tegels met Polymax op de multiplex platen. Als je wil, kan je ze van tevoren vast los op de bank neerleggen, zodat je kan zien hoe het eruit gaat zien en je nog kan schuiven. 

Stap 4

Als dit allemaal vast zit en is opgedroogd, kantel je de bank weer 'terug'. Nu moet je het zitvlak gaan maken. Zaag de douglasplanken op maat en schroef ze vast aan het frame. Het prettigst is om geschaafd hout te gebruiken, want dan hoef je het niet meer te schuren. 

Stap 5

Een combinatie van zit- en sierkussens maken de gezellige uitstraling van dit bankje helemaal compleet. 

ID: 716

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven