Huis
Tuin
Video

DIY: originele fotomuur zelf maken van een net

Heb je allemaal losse kaartjes en foto’s en weet je niet hoe je ze kwijt kan? Deze creatieve oplossing geeft je alle opbergruimte.

Benodigdheden:

  • Net
  • Spijkers
  • Hamer
  • Knijpers
  • Persoonlijke spullen

Stap 1

Een net kun je gemakkelijk online bestellen en is zelfs verkrijgbaar in een haven. Kies een net dat bij jouw interieur past. Denk aan: touw, zwart of wit etc. Of kies voor een net met een achterliggende gedachte. In dit voorbeeld is gekozen voor het net van een hockeygoal.  

Stap 2

Bepaal de plek van het net. Zet met een potlood stippen op de muur voor de bovenste uiteinden van het net. Zo weet je waar de spijkers in de muur moeten. Kies ervoor om het net niet helemaal strak te hangen, dit geeft een speels effect. 

Stap 3

Sla op de plek van de potloodstippen spijkers in de muur. Je kunt voor dunne, simpele spijkers te kiezen. Blijf het net hier niet achter hangen? Dan kun je er ook voor kiezen om het net met krammen aan de muur vast te maken. 

Stap 4

Hang het net aan de spijkers op. Zorg voor extra steunpunten in het midden door ook wat spijkers in de muur slaan waar het net overheen hangt. 

TIP

Je kunt het net zo persoonlijk en creatief maken als jij zelf wil. Je kunt voor gekleurde knijpers kiezen of verf de knijpers allemaal in dezelfde kleur. Misschien zijn glitters wel iets voor jou? Ook kun je ervoor kiezen om decoratie in het net te hangen zoals een schelpenketting of een hockeystick. 

ID: 2978

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven