Huis
Tuin
Video

DIY: deze pindakaasdennenappel is een ware traktatie voor vogels

Vogels zijn natuurlijk altijd dol op traktaties. Maar pas echt blij maak je ze met zo’n feestelijke dennenappel met pindakaas en vogelvoer. Hoe je dit maakt? Zo!

Reken maar dat de vogels in jouw tuin écht blij worden van zo’n pindakaasdennenappel. Reken maar dat ze er voor terug blijven komen! En het leuke is, het is heel simpel te maken! 

Het enige wat je nodig hebt is:

  • Dennenappels
  • Speciale vogelpindakaas
  • Vogelzaad/vogelvoer
  • IJzerdraad of stevig touw

Hoe maak je het?

Om te voorkomen dat het achteraf een grote smeerboel wordt is het handig allereerst een touwtje of een ijzerdraadje aan de dennenappel te binden. Dit kan aan de onderkant of de bovenkant, net wat je zelf het mooist of het handigst vindt.

pindakaas dennenappel

Vervolgens kun je de dennenappels royaal besmeren met pindakaas, zodat het ook lekker tussen alle groeven komt te zitten. Daarna besprenkel je de dennenappel met het vogelvoer, of je dipt ‘m in het vogelzaad.

Resultaat? Een bonk van een vogeltraktatie waarbij je - als je écht je best hebt gedaan - bijna niet meer kunt zien dat het een dennenappel is. Zoiets dus:

dennenappels met pindakaas

Tevreden? Tijd om ‘m een mooi plekje in de tuin te geven. Hang ‘m bijvoorbeeld op aan een tak die je vanuit huis kunt zien, wel zo leuk! Maar let wel op dat ‘ie hoog genoeg hangt zodat er geen katten bij kunnen!

dennenappels met pindakaas

Vogels zijn trouwens sowieso dol op pindakaas. Daarom bestaan er ook speciale pindakaashuisjes. Leuk he?!

Meer vogelvoertraktaties maken? Dan zit je hier goed:

Fotocredits
Headerfoto: MomInMadison
Foto 1: Bebehblog
Foto 2 en 3: MomInMadison

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4181

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven