Huis
Tuin
Video

Deze 5 items kun je ook als plantenpot gebruiken (en heb je waarschijnlijk al in huis!)

Plantenpotten zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Toch hebben alle potten een ding gemeen: ze kunnen best wel prijzig zijn. Hoe handig zou het dan zijn om zelf potten te maken met spullen die je al in huis hebt?

Deze vijf items kun je makkelijk gebruiken om je plantje in te zetten. En het leuke is, het kost je waarschijnlijk helemaal niks én je kunt hem helemaal aanpassen naar je eigen stijl.

1. Bloem in blik

Voortaan kun je lege blikken waar frisdrank, soep of groente in heeft gezeten maar beter bewaren, want ze kunnen goed van pas komen. Deze blikken zijn namelijk superleuk om je plantjes in te zetten. Schuur wel eerst even de bovenkant zodat hij niet meer scherp is. Verf hem vervolgens hoe jij wil of laat hem zoals hij is.

2. Kopje thee?

Heb je nog oude kopjes liggen die je niet meer gebruikt? Geef ze een nieuwe functie door er plantjes in te zetten! Vaak zien oude kopjes er nog heel mooi uit of hebben een leuke print. Je hoeft er dus niets meer aan te doen.

3. In een vergiet

Een vergiet kun je handig gebruiken als plantenbak voor buiten. Het handige hieraan is dat het overtollige water gemakkelijk weg kan door de gaatjes, maar de aarde blijft gewoon op z’n plek. Ook kun je een vergiet ophangen voor mooie hangplanten.

4. Glazen potjes recyclen

Dit is eigenlijk hetzelfde idee als met de blikjes, maar dan transformeer je een glazen potje tot bloempot. Neem simpelweg een potje waar bijvoorbeeld groente in heeft gezeten, maak deze goed schoon en haal de sticker eraf. Nu kun je je plantje erin zetten en hem eventueel versieren. Het is ook mooi om hem blank te laten zodat je de aarde en wortels er doorheen ziet.

5. Oud speelgoed

Heb je nog oud speelgoed van de kinderen? Gooi het niet weg! Je kunt er ook een leuk plantje in zetten. Je kunt bijvoorbeeld een speelgoedauto of speelgoeddier gebruiken. Bij de laatste snijd je simpelweg de bovenkant eraf en zet het plantje erin.

Julia van Rijn
ID: 8651

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven