Huis
Tuin
Video

DIY: Relaxplank voor in bad

DIY
Of je in bad nou graag leest, een glas wijn drinkt of een film kijkt op je laptop: het lekkerst is het als je op je wenken wordt bediend. Op z'n minst door een plank die je voorziet van alle gemak. Die maakt Evelyn ook, in de badkamer in Rijswijk. En jij kan 'm ook maken!

Naast de afneembare plank voor op het bad, maakt Evelyn ook nog een plank voor aan de muur. Deze is van hetzelfde materiaal en heeft een mooie simpele L-vorm. Maar eerst de relaxplank!

Wat heb je nodig?
- Houten plank naar keuze, 30 cm breed, lengte afhankelijk van het bad. Evelyn gebruikt eikenhout.
- Meetlint
- Zaag
- Boor en schroeven
- Potlood
- Lak

Stap 1
De plank wordt net zo lang als dat het bad breed is. Meet dus eerst de breedte van je bad op: van rand tot en met de rand aan de buitenkant. De breedte van de plank wordt 30 cm; breed genoeg om wat spulletjes kwijt te kunnen.

Stap 2

Teken de lengte af en zaag de plank op maat. Doe dat met een afkortzaag, waarbij je 'm van voor naar achteren duwt.

Stap 3
Om ervoor te zorgen dat de plank niet in of naast je bad glijdt maar juist netjes eróp blijft liggen, bevestig je twee kleine balkjes aan de onderkant van de plank. Dat hoeft niet per se, maar is dus wel handig. Teken de plek voor deze balkjes van tevoren af op de plank. Ze moeten precies binnen de randen van het bad vallen, zodat de plank stevig ligt en niet gaat schuiven.

Stap 4
Nog even lakken, en je bent klaar.

Tip: Zorg er trouwens voor dat je alle gaten voorboort. Zo weet je zeker dat het hout niet gaat splijten.

Broertje en zusje
De plank die aan de muur hangt, past perfect bij de relaxplank op het bad. De muurplank zorgt voor wat extra opbergruimte, of je kan er gewoon mooie spulletjes op uitstallen. Hier lees je hoe je 'm maakt!

Wat heb je nodig?
- 2 houten planken naar keuze. Evelyn gebruikt eikenhout.
- Meetlint
- Zaag
- Boor en schroeven
- Potlood
- Lak

Stap 1
Ook hier zaag je de planken weer op maat, als 'ie niet al een prima maat heeft zoals je 'm gekocht heeft. Het is mooi als zowel de plank bij het bad als deze muurplank dezelfde lengte hebben, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Stap 2
Schroef met de boormachine de achterkant van de ene plank aan de zijkant van de andere vast. Zo krijgt 'ie die L-vorm. Je kan eventueel lijmklemmen gebruiken voor extra stevigheid.

Stap 3
Nog even lakken, en je bent klaar!

ID: 729

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven