Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je een stijlvolle opbergplek voor je sleutels

Ugh, waar liggen die sleutels nu weer? Elke ochtend heb je weer hetzelfde probleem: je sleutels zijn verdwenen. Maar met deze simpele en stijlvolle DIY hebben je sleutels altijd hun eigen plekje. Zo raak je ze nooit meer kwijt.

Deze DIY voor je sleutels is niet alleen heel handig, het past ook nog eens in elk interieur. Je kunt de DIY zo maken zoals jij dat wilt. Je kunt er zelfs voor kiezen om wat ruimte over te houden en daar wat mooie takken in te zetten, of een mooi potje of lijstje op te zetten. Oneindige mogelijkheden dus!

Benodigdheden:

  • Een blok hout. De lengte van de balk kun je zelf bepalen. De dikte moet ongeveer 10 cm zijn. Je kunt ook voor een dikkere balk kiezen als je er bijvoorbeeld wat op wilt zetten
  • Een zaag
  • Schuurpapier
  • Verf, goud/zilver bladmetaal, plakpapier, of wat anders voor decoratie
  • Touw
  • Grote houten kralen
  • Je sleutels (als je ze niet kwijt bent)

Stap voor stap:

Stap 1: Zaag inkepingen in het blok hout tot ongeveer halverwege. Dit is waar je het touw aan de sleutel in gaat hangen. Zaag daarom niet te diep.

Stap 2: Schuur het hele blok zodat je er geen splinters van kunt krijgen. Ga ook met een schuurpapiertje in de inkepingen. Zo zorg je ervoor dat het goed glad is en het touw er straks makkelijk in en uit gaat.

Stap 3: Gebruik verf, stickers, nepgoud of wat anders leuks om het saaie blok om te toveren tot een stijlvol item voor in de hal.

Stap 4: Knoop een touwtje aan de sleutels die je wilt ophangen. Aan het uiteinde van het touwtje knoop je de houten kraal. Voilà: jouw opbergplek voor je sleutels is helemaal klaar voor gebruik! Zo kun je de sleutel inclusief touw en houten kraal ophangen en pakken wanneer je maar wil. 

Zeg nou eerlijk, deze mooie opbergplek vergeet je toch nooit?! Wedden dat je je sleutels hier altijd zal vinden. 

 

stappenplan diy sleutels opbergen

Extra tip: Je kunt een gat van de boven- naar onderkant van de balk maken om daar wat mooie takken in te zetten. Ben je de takken zat? Dan kun je ze weghalen en er een leuk potje opzetten. Zorg wel dat je genoeg ruimte overhoudt naast de inkepingen en dat je dit gat maakt voordat je gaat schuren.

DIY sleutel opbergen

Toch je sleutels kwijt

Raak je nu nog stééds je sleutels kwijt? Met deze vijf tips heb je ze zo weer gevonden.

Fotocredits
Headerfoto: La Delicate Parenthese
Foto’s: La Delicate Parenthese

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4190

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven